Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 24 Şubat 2024 hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor.

meteoroloji hava durumu saganak yagmur dha (1)

Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir'in batı ilçeleri ve Denizli çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış beklenirken, Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar yağışı tahmin ediliyor.

istanbul hava durumu vapur seferleri 3

Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği belirtiliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı olabileceği uyarısı yapılıyor.

sis-pus-aa

Ankara'da bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülürken, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. İstanbul'da ise parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor.

hava durumu - görsel 1

Trakya'nın batı kesimlerinde ise yer yer çok bulutlu geçebileceği ifade ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'nın doğusunda pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtiliyor.

istanbul hava durumu vapur seferleri 1

İzmir'de parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, İzmir ve Balıkesir kıyılarında sağanak yağış olabileceği tahmin ediliyor.

meteoroloji hava durumu saganak yagis yagmur dha (1)

Hava durumu tahminlerine göre, Edirne'nin 10°C ile 21°C arasında, İstanbul'un 9°C ile 16°C arasında, Kırklareli'nin 10°C ile 19°C arasında, Kocaeli'nin 9°C ile 21°C arasında, Denizli'nin 7°C ile 19°C arasında, İzmir'in 10°C ile 21°C arasında, Adana'nın 10°C ile 23°C arasında, Antalya'nın 11°C ile 19°C arasında, Ankara'nın 3°C ile 15°C arasında, Eskişehir'in ise 1°C ile 15°C arasında seyredeceği öngörülüyor.