Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin Sözcüsü Ravina Shamdasani, yakın zamanda yaşanan kilise saldırısı hakkında konuşarak, "Herhangi bir sivil yapıya, korunmuş mekanların tahrip olmasına ve masum sivillerin zarar görmesine yol açacak eylemleri şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

BM'nin Cenevre Ofisi'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında Shamdasani, İsrail ile Filistin arasındaki son gelişmelere dair görüşlerini paylaştı.

AA'nın, "Dün Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi, İsrail ordusunun Gazze'de bir kiliseye saldırı düzenlediğini belirtti ve bu eylemi kınadı. Hristiyanların kutsal kabul ettiği bu mekanın tahrip edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konuda ve bu saldırının arkasındaki güçler hakkında bir kınama da sizden gelecek mi?" sorusuna Shamdasani şu yanıtı verdi: "Söz konusu kiliseye yönelik saldırıdan haberdarız. Her türlü saldırıyı, özellikle korunmuş yapılara ve masum sivillere zarar verenleri, şiddetle kınıyoruz."

Sözcü, olayın tam detaylarının henüz aydınlanmadığını belirtti ve "Bu olay üzerine inceleme başlattık." dedi.

İsrail'in Gazze'de, mağdur olanların sığındığı tarihi bir kiliseye gerçekleştirdiği bu saldırı, Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi tarafından da kınanmıştı.

Patrikhanenin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi olarak Gazze'deki bir kilise binasına yönelik İsrail saldırısını kesin bir dille kınıyoruz."

İsrail'in sivil bölgeleri hedef almasının, özellikle evsiz kalan çocuklar ve kadınlar için oluşturulan sığınaklara, kiliselere ve bu kiliselere bağlı kuruluşlara yönelik saldırılarının, kabul edilemez bir savaş suçu teşkil ettiği vurgulandı.

Kaynak: AA