İsrail'in eski Askeri İstihbarat Dairesi lideri Amos Yadlin, ABD Başkanı Joe Biden'ın yaklaşan İsrail ziyaretiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Yadlin, ABD Başkanı Joe Biden'ın ziyaretinin, İsrail ordusunun Gazze'ye planladığı olası kara harekatını "kısa bir süreliğine erteleyebileceğini" belirtti.

Yadlin, İsrail radyosunda yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatının "kaçınılmaz" olduğunu, asıl mesele olarak bu harekatın ne zaman gerçekleşeceğini dile getirdi.

Biden'ın yarınki İsrail ziyaretinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik harekat planlarını etkileyebileceğini vurgulayan Yadlin, bu ziyaretin harekatın başlangıcını "geciktirebileceğini" ifade etti.

7 Ekim'de İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e büyük çaplı bir saldırı başlattı. Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Ardından, Filistinli silahlı gruplar İsrail sınırını geçerek bazı bölgelere girdi. İsrail ordusu da Gazze'ye hava saldırıları düzenledi.

İsrail'in Gazze sınırına askeri birikimi artırması, kara harekatının yakın olduğu yönündeki spekülasyonları artırdı. Bu durum, hem ulusal hem de uluslararası medyada geniş yer buldu.

Kaynak: AA