Batı ve ABD İsrail'in imza attığı soykırıma destek verirken Yahudi bir Haham'ın İsrail'e verdiği sert tepki gündem oldu. "Neturei Karta Uluslararası Siyonizme Karşı Birleşmiş Yahudilerden" olan Haham David Weiss, Siyonist İsrail'in Filistin'e yaptığının kabul edilemez olduğunu beliretek "Siyonist İsrail devletinin hızlıca yok olmasını umuyor ve bunun için Tanrıya dua ediyoruz." dedi.

TÜM YAHUDİLERİ İSRAİL'E KARŞI DURDURMAYA ÇAĞIRDI 

Tüm Yahudiler İsrail'e karşı durmaya çağıran Haham Weiss, "Yahudilik bunların sadece hemen sona ermesi gerektiğini değil sadece İsrail hükümetinin değil, İsrail devletinin tamamının suçlu olduğunu haykırır. Tanrı yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.

Yahudi Haham Weiss şunları söyledi:

"Selamun Aleyküm. Ben Haham İsrael David Weiss. Neturei Karta Uluslararası Siyonizme Karşı Birleşmiş Yahudilerdenim. Dünya genelinde bütün Yahudiler, Uluslararası Kudüs Günü'nde Filistin halkıya dayanışma içinde bulunmaktadır. Bu, insanlığın Kudüs'ün işgalinin yasını tuttuğu bir gündür.

FİLİSTİN'İN İÇİN YAS TUTUYORUZ

Tabii ki tuttuğumuz bu yas sadece Kudüs için değil. Filistin'in tamamının İşgali için yas tutuyoruz. Biz Yahudiler olarak, Yahudiliğin tanrıya itaat anlamına geldiğinin dünya tarafından bilinmesini istiyoruz. Bu Tevrat'ın amirlerini yetirene getirmek anlamına gelir. Tevrat çalmayı, öldürmeyi, işkenceyi etmeyi ve yalnızca Filistin halkına değil başka insanlara da zarar vermeyi kesinlikle yasaklar.

"BU YANLIŞ BİR YAHUDİLİKTİR"

Tevrat 2000 yıl önce Hz. Süleyman Mabedi'nin yıkılmasından bu yana bir Yahudi vatanının olmasını yasaklamıştır. Bu başka hiçbir insanın yaşamadığı topraklarda bile kesinlikle yasaktır. Sadece Siyonistlerin yaptığı gibi gaspla ve öldürme yoluyla değil. Onlar İsrail adını çaldılar. Davut Yıldızı ve tüm sembollerimizi çaldılar.