Arif Keskiner, Türk Sinema tarihine damga vuran isimlerden biriydi. Arif Keskiner 86 yaşında hayatını kaybetti. Keskiner'in vefat haberini Almula Merter duyurdu. Almula Merter, sosyal medya hesabından şu sözlerle Arif Keskiner'e veda etti: "Koca bir devir bitti... Işıklarda uyu. Yattığın yer incitmesin Arif Keskiner"

ARİF KESKİNER KİMDİR?

Arif Keskiner 1938 yılında Osmaniye'de dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulu Osmaniye’de okuyan Keskiner, İstanbul Sultanahmet Ticaret Lisesi’ni, ardından İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu’nu bitirmiştir. Arif Keskiner Sinemacı ve anı yazarıdır.  Yayınevi müdürlüğü, kitapçılık, spor yazarlığı, İsveç’te muhabirlik ve bulaşıkçılık, fotoroman yapımcılığı, senaristliği ve yönetmenliği, film prodüktörlüğü gibi işlerde çalışmıştır. 

Arif Keskiner 2

Arif Keskiner, Kapıcılar Kralı ve Selvi Boylum Al Yazmalım'ın da aralarında bulunduğu Türk Sinema tarihine damga vuran birçok filmin yapımcısıdır. Bir çok filmin yapımcılığını üstlenen Keskiner, sinemada çalışan yönetmen, senarist, oyuncu ve kameramanların uğrak yeri haline gelen “Arif’in Yeri” olarak bilinen Sinema Sevenler Derneği Lokalini açarak bu mekânın işletmeciliğini sürdürmüştür.

ARİF KESKİNER FİLMLERİ

Bela Mustafa
Kapıcılar Kralı
Köşeyi Dönen Adam
Piano Piano Bacaksız
Selvi Boylum Al Yazmalım (film)
Ceylan
Otobüs

ARİF KESKİNER KİTAPLARI

Binbir Renk Binbir Çiçek
Yine Mi Çiçek
Elbette Çiçek
Çiçek Gibi
Akşam Çiçekleri
Yaşar Kemal'li Anılar

Editör: Nurseli Fırat