1990 Dünya Kupası’nda Almanya'yı şampiyonluğa taşıyan ve Alman futbolunun efsaneleri arasında olan Andreas Brehme, 63 yaşında hayatını kaybetti.

Andreas Brehme 2

ANDREAS BREHME KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Andreas Brehme, 9 Mayıs 1960 tarihinde Almanya'nın Hamburg şehrinde doğan eski Alman futbolcudur. Kariyeri boyunca sol bek ve sol açık mevkilerinde oynamıştır. Futbolculuk kariyerine 1978 yılında Almanya'nın 1. FC Saarbrücken takımında başlamıştır. Daha sonra 1981 yılında 1. FC Kaiserslautern'a transfer olmuş ve burada başarılı bir performans göstermiştir.

Andreas Brehme 3

Andreas Brehme'nin en parlak dönemi ise İtalyan kulübü Inter Milan'da geçirmiştir. 1988 yılında Inter Milan'a transfer olan Brehme, 1990 yılında UEFA Kupası'nı kazanan takımın önemli bir parçası olmuştur. Aynı yıl Almanya Milli Futbol Takımı ile FIFA Dünya Kupası'nı kazanan kadroda yer almıştır. Final maçında Arjantin'e karşı oynanan maçta attığı penaltı golüyle Almanya'yı şampiyon yapmıştır.

Andreas Brehme 5

1992 yılında İtalyan kulübü FC Internazionale Milano'ya transfer olmuş ve burada da başarılı bir performans göstermiştir. 1993 yılında ise Almanya'ya dönerek Bayern Munich'e transfer oldu. Bayern Munich'te iki Bundesliga şampiyonluğu yaşamıştır.

Andreas Brehme 1

Andreas Brehme, kariyerine 1998 yılında Kaiserslautern'de son vermiştir. Futbolculuk kariyeri boyunca 86 kez Almanya Milli Takımı formasını giymiş ve 8 gol atmıştır. 1990 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya'nın şampiyon olmasında önemli bir rol oynamış ve turnuvanın en iyi oyuncularından biri seçilmiştir.

Andreas Brehme 8

Brehme, futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük kariyerine yönelmemiş ve medya çalışmaları yapmıştır. Andreas Brehme, Alman futbol tarihindeki başarıları ve katkılarıyla tanınan önemli bir futbolcudur.

Andreas Brehme 6

ANDREAS BREHME ÖLDÜ MÜ? NEDEN ÖLDÜ?

Alman futbolunun efsane isimlerinden Andreas Brehme, 63 yaşında hayata veda etti. Bild Gazetesi'nin haberine göre; Brehme'nin dün gece Münih'teki evinde kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Eski futbolcunun yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.