Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesi, 2024 World Architecture Festival (WAF) ödüllerinde “Inside - Workplace (Large)” kategorisinde finalist olarak büyük bir başarıya imza attı. Anadolu Ajansı için özel olarak tasarlanan bu proje, modern tasarım yaklaşımı ve yenilikçi mimari çözümleriyle dikkat çekiyor.

1720788986 F I R S T W L O G O

15 BİN METREKARE İNŞAAT ALANINA SAHİP

Toplamda 15.000 metrekare inşaat alanına sahip olan yapı, üç bodrum kat, zemin kat ve 12 normal kattan oluşuyor. Projenin iç mekan tasarımı ve kontrolörlüğü BAB Architects tarafından gerçekleştirildi. Firma, projenin tasarım sürecinde Anadolu Ajansı’nın prestijini ve yenilikçi vizyonunu yansıtmayı hedefleyerek, mimari planlama, teknolojik altyapı ve iç mekan çözümlerine odaklandı.

1720788995 4

"CAM FANUS" DETAYI

Üst yönetim katında açık gri tonları ve Amerikan ceviz mobilyalarla modern ve sofistike bir atmosfer oluşturulurken, “cam fanus” adı verilen eliptik bekleme alanı ve kapsamlı peyzaj düzenlemeleriyle doğal bir ortam yaratıldı. Açık ofis katlarında ise şeffaf bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla kot farklılıkları ve özel yapım mobilyalar kullanıldı. Renk seçimleri, dingin ve huzurlu bir atmosfer yaratmak için özenle belirlendi. Birinci bodrum kat ve zemin katta ise eğrisel formlar ve geniş peyzaj düzenlemeleriyle modern ve çok amaçlı ortak alanlar tasarlandı.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu