Köklü kuruyemiş markası, hazırlığı aylar süren bir proje geliştirerek Adana’dan uzaya özel hazırlanan kapsülde kuruyemiş yolladı. Marka, davetli çocukların da katılımıyla uzaya gönderdiği kuruyemişlerin, Türk gıda sektörünün inovatif projelerle dünya sahnesine çıkabileceğini belirtti. Kuruyemiş yüklü kapsül, Adana’nın Örcün Fırlatış Alanı bölgesinden gökyüzüne yükseldi. Radiosonde sistemi ile uzaya gönderilen kapsül, yaklaşık 94.850 ft. irtifaya ulaştı. Bu süreç boyunca kapsül, dayanıklı kameralar tarafından sürekli olarak kayıt altına alındı. Uzay koşullarını deneyimleyen kuruyemiş yüklü kapsülün paraşütle 3 saatlik yolculuktan sonra İskenderun’a başarılı bir şekilde indiği belirtildi.

A D A N A-5

KURUYEMİŞLER FİZİKSEL DEĞİŞİME UĞRADI

Sinyal takip cihazı sayesinde kapsülün yerini tespit ederek bölgeye ulaştı ve projeyi başarıyla tamamladı. Marka, İskenderun’a inen kapsüldeki kuruyemişlerin, yüksek irtifada uzay yolculuğunu başarıyla tamamladığını ve kuruyemişlerin farklı gazlardan etkilenerek fiziksel değişime uğradığı ifade etti.

K U R U Y E M İ Ş3

UZAYA ÇIKAN İLK KURUYEMİŞ MARKASI

Marka sahibi projenin başarıyla sonlanmasının ardından, “Tarihte uzaya çıkan ilk kuruyemiş markası olmamızın gururunu yaşıyoruz. Aylarca süren hazırlık ve başarılı bir fırlatış sonrası kuruyemişlerimiz uzay yolculuğunu başarıyla tamamladı. İlkleri gerçekleştirmiş olmak heyecan verici” ifadelerini kullandı. ALBA Space kurucusu İdris Albayrak ise “Bizler özellikle Türk markalarını global pazarda görünür yaparak uzay kültürünü yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: haber merkezi