Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Tutuklu şüpheliler amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI 

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürüldükten sonra Nevzat Bahtiyar tarafından kırmızı bir araç ile Eğertutmaz Deresi’ne götürülmüştü. Jandarma ekipleri 130 kamera ve 5 bin  dakika görüntü izleyip Narin’in dereye götürüldüğü anı tespit etti. Aynı çalışmalar sonucu Narin'in ölümünden yaklaşık 1 saat öncesine ait görüntülerde yolda yürürken ve sonrasında aynı noktadan zıplayarak geri geçtiği görüldü.  Küçük Narin'in öldürülmeden 1 saat önceki görüntülere ise ilk defa Ekol TV ulaştı.  

İLK DURUŞMA 7 KASIM'DA

Tutuklu sanıklar amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Tutuklu 4 sanık, 7 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

Editör: Yağmur Güzel