Zaman zaman yaptığı bazı açıklamalarla gündeme gelen ve dikkat çeken Yusuf Kavaklı vefat etti. Yusuf Kavaklı'nın vefat haberi Nur Viral'den geldi. Peki Yusuf Kavaklı neden vefat etti, hasta mıydı? Yusuf Kavaklı kimdir, mesleği ne? Yusuf Kavaklı kaç yaşındaydı, neden öldü? İşte detaylar..

YUSUF KAVAKLI VEFAT ETTİ

İlahiyatçı Yusuf Kavaklı'nın uzun süredir sağlık problemleri nedeniyle tedavi gördüğü biliniyordu. Bir süredir yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Kavaklı, hayatını kaybetti. Kavaklı'nın vefatını birlikte televizyon programı yaptığı Nur Viral duyurdu.

Yusuf Kavaklı 1

YUSUF KAVAKLI KİMDİR?

Yusuf Kavaklı, 1946 senesinde Sivas'ta dünyaya gelmiştir. İlkokulu doğduğu köyde okuyan Kavaklı, 1970 senesinde İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden, 1974 senesinde de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olmuştur. 

Çalışmaya ilk kez 24 Ağustos 1966 tarihinde Bayrampaşa Kartaltepe Çift Şerefeli Cami’de İmam-Hatip olarak başlamıştır. 1977-1979 yılları arasında Zeytinburnu İmam Hatip Lisesinde Öğretmen ve Müdür yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1982 senesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Belçika'ya din eğitmeni olarak gönderilmiştir.

1987 senesinde Türkiye'ye geri dönen Kavaklı, bir süre Silivri Merkez Vaizi olarak çalıştıktan sonra Küçükçekmece'ye kurucu müftü olarak tayin edildi ve bu görevini 14 sene sürdürmüştür. 2004 senesinde İstanbul İl Müftü Yardımcılığına getirilmiş, 2011 senesinde emekli olmuştur. Televizyon programlarında dini soruları cevaplandırmıştır. 78 yaşında hayata veda etmiştir. 

Editör: Nurseli Fırat