Yenidoğan sağlıklı bebeklerin “ölümüne”, ölmek üzere olan bebeklerin ailelerinden daha fazla para almak için zorla “yaşatan” çete hakkında yenidoğan çetesi iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan müfettiş raporu da yer aldı. Yenidoğan çetesi hangi hastanelerde? Yenidoğan bebek çetesi olayı nedir? Bebek öldüren hastane tam liste

N7Famlujw0Yk V Kp Z D F I Ud Q

YENİDOĞAN BEBEK ÇETESİ OLAYI NEDİR?

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan yenidoğan bebek çetesi hakkında iddianame hazırlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 10 bebek maktul olarak yer aldığı görüldü. 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede 5 kişi müşteki olarak yer aldı. Raporda bir bebeğin yeterli beslenmediği için öldüğü, kalbi duran bir bebek için ise hemşirenin telefonla arayıp çağırdığı doktorun, “canlandırmaya gerek yok” dediği anlatıldı. Raporda bebek için, “Pasif ötenazi uygulanmış” değerlendirilmesi yapıldı.

YENİDOĞAN ÇETESİ HANGİ HASTANELERDE?

Yenidoğan Çetesi soruşturma aşamasında Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan “Uzman Görüşü” raporu da iddianamede yer aldı. Soruşturmaya konu olan hastanelerde ölen bebeklerin dosyalarının tek tek incelendiği raporda çarpıcı detaylara yer verildi.

671239Dadc657Caf2C7A7E4B

BEBEK ÖLDÜREN HASTANE TAM LİSTE

  1. Akabe Sağlik Tesisleri
  2. Doğamed Sağlik Hizmetleri
  3. Ekip Sağlik Hizmetleri
  4. Güney Hastanesi Sağlik Hizmetleri
  5. Medilife Sağlik Hizmetleri
  6. Özel Avcilar Hospital Hastanesi
  7. Özel Avrupa Şafak Hastanesi
  8. Özel Bağcilar Medlife Hastanesi
  9. Özel Doğa Hospital
  10. Özel İstanbul Şafak Hastanesi
  11. Özel İstanbul Şafak Sağlik Hizmetleri
  12. Refik Arslan Sağlik Hizmetleri
  13. Reyap Sağlik Hizmetleri Anonim Şirketi
  14. Silivri Kolan Hastanesi
  15. Yonca Sağlik Hizmetleri
  16. Medisense Sağlik Hizmetleri Şirketi
  17. GMZ Sağlik Hizmetleri
  18. Özel Reyap İstanbul Hastanesi
  19. Özel TRG Hospitalist Hastanesi

Yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işletmesini devraldığı ve söz konusu hastanelerden tamamında doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmeti sunduğu da öğrenildi.

Yenidogan Bebek

"HASTANE SAHİPLERİ ÖRGÜT ÜYESİ DEĞİL"

Hastane sahipleri ve başhekimlerin örgüt hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte örgüte yardım ederek maddi çıkar sağladıkları ifade edilen iddianamede, şüphelilerin yaptıkları bu işlemlerle yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde elde edilen kazancı 3-4 katı artırdıkları kaydedildi.

Editör: Rahime Özbey