ABD'nin eski başkanı ve yeni başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında silahlı saldırıya uğradı. Birden fazla silah sesinin duyulduğu anlarda Trump, bir anda kürsünün altına eğildi. Kurşunlardan biri, Donald Trump'ın sağ kulağını sıyırırken, korumaları tarafından güvenlik çemberine alındı. Korumaları eşliğinde hastaneye götürülen Trump, yumruğunu havaya kaldırıp mitingini takip etmeye gelenlere "İyiyim" mesajı verdi.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

FBI'dan yapılan açıklamada saldırganın 20 yaşındaki Pensilvanyalı Thomas Matthew Crooks olduğu belirtildi. Saldırgan olay yerinde etkisiz hale getirildi. 

"KURŞUN KULAĞIMIN ÜSTÜNE İSABET ETTİ"

Sosyal medyadan açıklama yapan Donald Trump, "Kurşun sağ kulağımın üstüne isabet etti. Silah seslerini duyunca bir şeylerin ters gittiğini anladım. Hemen kurşunun derimden geçtiğini hissettim, çok kan aktı" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ABD Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, Donald Trump'ın güvende olduğunu ve miting alanında koruyucu önlemler alındığını söyledi. Guglielmi, "Bu artık Gizli Servis'in yürüttüğü bir soruşturmadır, bilgi olması halinde paylaşılacaktır." ifadesini kullandı. Trump'a yönelik silahlı saldırının 'suikast girişimi' olarak soruşturulduğu açıklandı.

BIDEN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray, Trump'a yönelik saldırı girişimi hakkında ABD Başkanı Joe Biden'ın bilgilendirildiğini açıkladı. Biden yaptığı açıklamada, "Trump'ın güvende olduğunu ve durumunun iyi olduğunu duyduğuma minnettarım. Daha fazla bilgi beklerken kendisi, ailesi ve mitingde bulunan herkes için dua ediyorum. Jill ve ben, onu güvenli bir yere götürdükleri için Gizli Servis'e minnettarız. Amerika'da bu tür bir şiddete yer yoktur. Bunu kınamak için tek bir ulus olarak birleşmeliyiz" dedi.

"TRUMP'TAN NEFRET EDİYORUM"

FBI'ın kimliğini açıkladığı 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un görüntüleri ortaya çıktı. Crooks yayınladığı bir videoda, "Trump'tan nefret ediyorum. Cumhuriyetçilerden nefret ediyorum" dediği görüldü.