ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi kapsamında "Ukrayna Sözleşmesi"nin imza töreninde konuştu. Biden konuşmasında büyük bir gafa imza attı.

KONUŞMASI UNUTULMAZLARA GİRDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vahşi savaşına karşı herkesin birlik olduğunu belirten Biden, Ukrayna'nın özgürlük ve geleceğini korumak için birlikte hareket edeceklerini söyledi. Ukrayna gibi özgür ülkelerin "tiran komşulardan" korkmadığı bir dünya düzeni için birlik içinde olduklarını ifade eden ABD Başkanı Biden, “Ve şimdi sözü Ukrayna Devlet Başkanı'na bırakmak istiyorum. O kararlı olduğu kadar cesur da biri. Beyefendiler, hanımefendiler, karşınızda Başkan Putin" ifadesini kullandı.

HATASINI FARK ETTİ AMA...

Salondakiler de durumu bozmayıp alkışlarken hatasını fark ederek kürsüye dönen Biden, “Başkan Putin mi? Putin’i yenmeliyiz. Başkan Zelenskiy. Putin’i yenmeye çok odaklanmışım. Bunun için endişelenmemiz lazım.Her neyse… Başkan” diyerek Zelenskiy ile tokalaştı. Zelenskiy ise” Ben daha iyiyim” dedi. Biden da “Çok daha iyisiniz” dedi. 

ADAYLIĞI TARTIŞMALI 

Biden, daha sonra başkan yardımcısı Kamala Harris yerine rakibi Donald Trump’ın adını kullandı. Donald Trump'la canlı yayın münazarasından sonra fiziksel ve zihinsel sağlığı tartışma konusu olan 81 yaşındaki Biden’ı bu gaflarının daha da zor durumda bırakacağı konuşuluyor.