Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, Gazze'deki insani krize müdahale olarak Ürdün Sahra Hastanesi'ne yönelik acil yardım operasyonu başlatıldığını duyurduğu bildirildi.

ÜRDÜN'DEN GAZZE'YE HAVA KÖPRÜSÜ

Ürdün'ün resmi yayın organı Petra üzerinden yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren Ürdün Sahra Hastanesi için hayati önem taşıyan tıbbi malzeme ve ilaçların hava yoluyla sevk edildiği ifade edildi.

X Platformu üzerinden konuşan Kral Abdullah ise gece yarısı yapılan bu önemli yardım operasyonunun Silahlı Kuvvetlerin özverili çabaları sonucu başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Kral, "Gazze'deki kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun hafifletmek bizim sorumluluğumuzdur" dedi.

ASKERİ KANATTAN OPERASYON DETAYLARI

Ürdün Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, tıbbi malzemelerin tükenme noktasına geldiği ve kara yoluyla yapılan yardımın geçişlerde yaşanan sorunlar sebebiyle geciktiği bir dönemde, Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından gece operasyonu ile hastaneye gerekli malzemeler paraşütle ulaştırıldı.

Söz konusu yardımın Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Ürdün Kuvvetlerinin insani bir görev olarak addedildiği ve ailelerin acılarını bir nebze olsun dindirebilmek amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

ÜRDÜN SAHRA HASTANESİ'NİN DİRENİŞİ

Kral Abdullah, İsrail'in saldırıları sonucu büyük zarar gören ancak hizmet sunmaya devam eden Ürdün Sahra Hastanesi'nin faaliyetlerini sürdürme talimatını vermişti. 2009 yılından bu yana Gazze'de hizmet veren ve Ürdün ordusuna ait bu sağlık kuruluşu, günde yaklaşık 1200 hastaya ücretsiz tedavi imkanı sunuyor. Her üç ayda bir değişen tıbbi ve idari personeliyle bölgede kritik bir role sahip olan hastane, özellikle şu sıkıntılı günlerde Gazze halkı için büyük bir umut kaynağı olmayı sürdürüyor.

Kaynak: AA