Kadir Has Üniversitesi'ndeki ibadethanede namaz kılmak isteyen öğrenciler ve bir öğretim görevlisi arasında 'ayakkabıyla ibadethaneye girme' tartışması yaşandı. Namaz kılmak için gelen öğrencilerin kapı önüne çıkardığı ayakkabılardan rahatsız olan öğretim görevlisi, öğrencilerin ayakkabılıkları kullanmadığını iddia ederek, ibadethaneye ayakkabıları ile girdi. Namaz kılmak için ibadethaneye gelen öğrenciler, öğretim görevlisine tepki göstererek dışarı çıkmasını istedi. Öğrencilerin bu isteğine karşı çıkan öğretim görevlisi, öğrencilere tepki göstermeye devam etti. 

GÜVENLİK GÖREVLİSİ GELİNCE ÇIKTI

Tartışmanın giderek büyümesi üzerine öğretim görevlisi, "Arkadaşlar Hristiyanlar da burada ayakkabıyla girebilir değil mi? Bu beni ilgilendirmez. Ben Hristiyanım, ben Budistim" diye konuştu. Israrla mescitten çıkmak istemeyen akademisyen güvenliğin çağrılmasının ardından ibadethaneden çıktı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tartışmaya ilişkin o anlar öğrenciler tarafından anbean kaydedildi. Kadir Has Üniversitesi ise sosyal medyadan yaptığı duyuruda olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.