YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite kayıt tarihleri ne zaman? Gibi sorular son günlerde öğrenciler ve aileleri tarafından oldukça merak edilmekte. Milyonlarca öğrencinin katıldığı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17 ve 18 haziran tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Eşit ağırlık, sayısal ve sözel puan ve sıralamalarına göre 27 temmuz'da tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler, heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. 

YKS-tercih-sonuçları-açıklandı

ÖSYM YKS SONUÇLARI AÇIKLADI MI?

Puan ve sıralamalarına uygun üniversitelerin listelerini hazırlayan öğrenciler, 27 Temmuz'dan 8 Ağustos saat 23.59'a kadar tercihlerini ÖSYM'ye iletti. Yeni eğitim öğretim yılında üniversite sıralarında oturacak binlerce öğrenci, üniversite tercih sonuçları için ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi vasıtasıyla açıklanacak sonuçları bekliyor.  Üniversite tercih sonuçları, ÖSYM'nin sonuç açıklamam sistemi üzerinden sorgulanıyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS üniversite tercih sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenilecek. ÖSYM aday giriş sistemine, sistem şifreleri ya da e devlet bilgileri ile ulaşılabilecek.

YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS yerleştirme sonuçları heyecanla beklenirken henüz sonuçlara ilişkin ÖSYM'den bir açıklama gelmedi. Ancak üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanma tarihine dair elektronik kayıt tarihlerine bakarak tahmin yürütülebilir. Resmi olmasa da kayıt tarihlerine bakıldığında sonuçların 26 Ağustos tarihine kadar adaylarla buluşması bekleniyor.