Gece vakti kamyonetle geldiler, sürüne sürüne iç giyim mağazasına girdiler... Kasayı boşaltıp kayıplara karıştılar... 'Sürüngenler çetesi', bakın, esnafı nasıl perişan etti.

Edinilen bilgiye göre, iç giyim mağazasının önüne araçla yaklaşan hırsızlardan ikisi kamyonetin altında beklemeye başladı. Diğerleri ise çevrede gözcülük yaptı. Yaklaşık 3-4 saat bekleyen hırsızlardan biri sürünerek, elinde eldiven, yüzünde maske, tulum giyerek mağazanın içerisine girdi. Burada sürünerek kasaya kadar giden hırsız, kasanın içindeki tüm paraları alarak kayıplara karıştı.

SAATLERCE BEKLEYİP GİRDİLER

Yaklaşık 350 bin lira ve 12 bin dolar çalındığını belirten işletme sahibi, "21.57'de başlayıp eylemi 02.45'te gerçekleştiriyorlar. O saate kadar insanların biraz daha sakin olmasını bekliyorlar. Bir insanın altından geçebileceği şekilde açıp içeri giriyorlar" dedi.

ÇELİK KASAYI BULAMADILAR

Böyle bir hırsızlığın ilk defa başlarına geldiğini belirten dükkan sahibi, hırsızın asıl hedefinin çelik kasa olduğunu ifade ederek "Tam buraya yönelirken dışarıda gözetlemecilik yapan arkadaşı "çabuk çık ya polis arabası geldi ya belediye arabası geldi" diye uyarıyor. Buraya varmadan gidiyor. Halbuki kapağı açsa kasayı görüp alıp götürecek, o zaman daha büyük vurgun olacaktı" dedi.

HIRSIZLAR FİRARDA, SEMT ESNAFI TEDİRGİN...

Yaşanan ilginç hırsızlık olayının ardından bölge esnafı da tedirginlik yaşamya başladı.