Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Türkgün Gazetesi’nden Bahadır Çoban'a verdiği röportajda “Düşünceleri ve görüşleri farklı olsa da vatanını milletini seven her gencimizi Ülkü Ocakları çatısı altında bir araya getiriyor, devletine, milletine faydalı şekilde yetişmelerini amaçlıyoruz. Türk gençliğinin geleceğe dönük hedeflerini destekleyerek Yûsuf Hâs Hâcib’in Kutadgu Bilig’de aktardığı ahlaklı insanı, şuurlu ve milletine sadık devlet adamı portresini oluşturma gayreti içerisindeyiz. Günümüzde Kutadgu Bilig’de anlatılan devlet adamı portresi de liderimiz sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’dir. Bu nedenle Türk gençliğine liderimizi örnek alınması gereken kişi olarak gösteriyoruz” dedi.

“YÖRÜK ÇOCUĞUMUZ DA BİNGÖL’DE YAŞAYAN EVLADIMIZ DA EŞİT FAYDALANDI”

Milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Ahmet Yiğit Yıldırım, “Ülkü Ocakları olarak başta deprem bölgesi olmak üzere 200 binin üzerinde öğrencinin faydalandığı Uzaktan Eğitim Merkezi, ODAK2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı, Bilgi Ocakta ve her biri tarih dersi niteliğinde olan Türk Büyükleri Okuma Serisi ve 16 Türk Devletine Zamanda Yolculuk kitaplarımız gibi çeşitli eğitim ve kültür faaliyetlerimizle her alanda eğitimi gençlerimizin kullanımına sunduk. ‘Önceliğimiz eğitimde fırsat eşitliği’ ilkesini benimseyerek deprem bölgesi başta olmak üzere ülkemizin her yerine, eğitim üzerine geliştirdiğimiz yazılımlarımızı ulaştırmayı başardık. İstanbul ve İzmir’de yaşayan her kardeşimiz gibi Toroslardaki Yörük çocuğumuz da Bingöl’de yaşayan evladımız da bu fırsattan eşit bir şekilde faydalandı” dedi.

“ÜLKÜ OCAKLARI HAİN EMELLERE FIRSAT VERMEYECEK”

Yıldırım, Ülkü Ocaklarında yetişen gençlerin, depremlerde saha ve lojistik desteğinde büyük bir başarı gösterdiklerini, dayanışma ve yardımseverlik göstererek milli ve manevi değerlere ne denli bağlı olduklarının en güzel örneğini gösterdiklerini vurguladı.

“Onların bu duruşu, gelecekte de Türk milletinin her daim yanında olacaklarının bir göstergesidir. Elbette böyle bir gençlik Türk düşmanlarının hedefi haline gelecektir” diyen Yıldırım, “Bu bizim için gururdur. Bizi birtakım Türk ve Türkiye düşmanları ve onların yerli işbirlikçileri över ise asıl o zaman rahatsızlık duyarız. Amerika’sından Yunanistan’ına, Fransa ve Almanya’sına, FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerinden ve yabancı kaynaklardan fonlanan bir kısım medya kuruluşlarına kadar hepsi Ülkü Ocaklarını hedef gösterdiler. Onlar biliyorlar ki Türkiye’yi yıkmak için önce Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i, Ülkü Ocaklarını etkisiz hale getirmeleri gereklidir. O yüzden hisarlarımızı yedi düvel ok yağmuruna tutsun; Ülkü Ocakları hain emellere fırsat vermeyecek, Türk ve Türkiye düşmanları ile olan kavgasından geri dönmeyecektir. Bugün spordan bilime, başarısını bozkurt ile kutlayan; dünyaya bozkurt yüreğini korkusuzca ilan eden gençlik de bu gücün en büyük kanıtıdır. Liderimiz sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin himayelerinde yetişen yeni nesil Ülkücü gençlik ‘Turan Kasırgası’nı estirerek milli birliğin ve güçlü Türkiye’nin temellerini atmaktadır” ifadelerini kullandı.

Ahmet Yigit Ropartaj

“YENİ NESİL ÜLKÜCÜ GENÇLİK TARİH YAZMAKTADIR”

Ülkücü Türk gençliğini spor, sanat ve bilim gibi her alanda görüldüğünü ifade eden Ahmet Yiğit Yıldırım, “Yine gündemimizde yer tutan spor alanında elde edilen başarılar da milletimizin gözünde büyük değer taşımaktadır. Gençlerimizin başarılarını bozkurt işareti yaparak kutlamaları da bu başarıların sembolik anlamını daha da pekiştirmektedir. Yeni nesil ülkücü gençlik, tarih yazmaktadır” şeklinde konuştu.

“ÜLKÜCÜLÜK, ESKİMEYEN BİR BİLİNÇTİR”

Devlet Bahçeli'nin Genel Başkan oluşunun 27’nci yılında doğan çocukların bugün 27 yaşında olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“Bu yeni nesil, 'Turan Kasırgası' oluşturarak dünyaya Türk mührünü vurmaktadır. Liderimiz, Türk gençliğinin yetişmesi için büyük çaba sarf etmiş ve bugün bu çabaların meyveleri alınmaya başlanmıştır.  Kendilerini 'Eski Ülkücü' olarak tanıtan ve Ülkücü düşmanlarının eline düşen kişilerin devletimize, davamıza ve gençliğimize hiçbir faydası olmadığını gördük. Bu tür sıfatları hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Çünkü Ülkücülük, eskimeyen bir bilinçtir. Başbuğumuz sayın Alparslan Türkeş’in iki emaneti vardır; birisi Türk siyasetinin gözbebeği Milliyetçi Hareket Partisi, diğeri Türk gençliğinin yuvası Ülkü Ocaklarıdır. Bu iki emanet, liderimiz sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin himayelerinde güçlü bir şekilde Türk milletine ve Türk gençliğine karşı olan görevini sürdürmektedir.”

Yıldırım, Türk gençliğinin hedef ve ülkülerini, Bahçeli himayelerinde İstanbul’un fethinin 600’üncü yıldönümü olan 2053’te Türkiye’nin “lider ülke ve süper güç” olması yönünde başarılarını devam ettireceğini dile getirerek “Bu yeni nesil Ülkücü gençlik; sadece geçmişin mirasına sahip çıkmakla kalmayıp aynı zamanda çağdaş dünyanın gereklerine uygun olarak kendini geliştiren, ülkesine ve milletine hizmet etmeyi en büyük ideal olarak benimseyen bir Türk gençliğidir” dedi.

“YENİ NESİL ÜLKÜCÜ GENÇLİĞİ HERKES TAKİP EDİYOR”

Devlet Bahçeli liderliğinde yetişen gençliğin, vatanına, milletine ve devletine hizmet eden şuurlu yeni nesil Ülkücü gençlik olduğunu belirten Yıldırım, “2023 Lider Ülke Türkiye vizyonu, bugün gençlerimizin rehber ışığı olmuştur. Bu vizyon, gençlerimizi geleceğe hazırlamış ve onlara yol göstermiştir. Bugün Ocağımızdan yetişen gençlerimiz öncülüğünde, Türk gençliğinin tamamı sayesinde dünyada adımızı duyuramadığımız kadar büyük başarılarla duyurduk. Bu yeni nesil Ülkücü gençliği herkes takip ediyor. Elde ettikleri başarılardan sonra hepsi birer birer bozkurt yaparak başarılarını kutluyorlar. Hatırlarsanız tankın üstündeki kahraman bir askerimize ‘İstikamet neresi?’ diye sorulduğunda ‘Kızılelma’ cevabını vermişti. Hamdolsun, tarihi ülküler vicdanlarda kor gibi yanmaya devam ediyor demektir. Türk gençliği bu şuur ile Turan ülküsünü gerçekleştirmeye azmediyor, başarılarıyla bir “Turan Kasırgası” oluşturmayı hedefliyor” şeklinde konuştu.

“BAŞARACAK OLANLAR YENİ NESİL ÜLKÜCÜ GENÇLİKTİR”

Devlet Bahçeli’ye 27 yıllık liderliği ve Türk gençliğine olan katkılarından dolayı şükranlarını ileten Ahmet Yiğit Yıldırım, şöyle konuştu:

“Türk gençliği, milli ve manevi değerlerimize bağlı, vatansever ve toplumsal sorumluluk bilinci yüksek bireyler olarak, ülkemizi daha da ileriye taşıyacaktır. Bu gençlik, gelecekte de liderimizin izinde yürüyerek, devletimizi ‘Süper Güç Türkiye’ ülküsüne ulaştırma hedefiyle hareket edecektir. Bunu başaracak olanlar ‘Eski Ülkücü’ olarak tanıtılanlar değil, yeni nesil Ülkücü gençliktir. Bu gençlik; Oğuz Kağan’ın, Attila’nın, Bilge Kağan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşlediği gençliktir. Böylesine bir düşü gerçekleştirmeyi de Ülkü Ocakları olarak kendimize görev bildik.”

TÜM TÜRK GENÇLİĞİNE DAVET

Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın Türk gençliğine geniş ufuklar açan fırsatlar sunduğunu, ittifakın protokol metninde yer alan Nizâm-ı Âlem İ‘lâ-yı Kelimetullah davasının bilincinde olan gençliğin daha büyük işler başarmak için kendinde kuvvet bulduğunu da ifade etti. Yıldırım konuşmasının sonunda gençlikten umutlu olduğunu ifade ederek “Bugün yeni nesil Ülkücü gençlik, Turan Kasırgası’yla tüm Türk Dünyası’nı bir araya getirerek Türk milletinin gücünü dünyaya haykıracaktır. Bu vesileyle tüm Türk gençliğini bir kere daha Ülkü Ocaklarına davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi