"Genç besteci Emre Şener, dünya sanatının merkezindeki The Juilliard School’a kabul edilen ender yeteneklerden biri… İnsanlık Dergisi'nden Ezgi Kurt Toptan'a konuştu. Başarısının anlamını ve gelecekteki hedeflerini anlatan Şener, “Benim en büyük isteğim, bestelerimin geniş bir kitleye ulaşması. Bu bestelerin büyük konser salonlarında veya küçük mekanlarda çalınması, bir kişiye ya da binlerce kişiye dokunması benim için çok değerli. Şu an, besteci olarak bu hedeflere doğru yavaş yavaş ilerliyorum” dedi.

Emre Şener, genç ve yetenekli müzisyen. Başarısı da dünya çapında tescilli... 200 yıllık Royal Academy of Music (Kraliyet Müzik Akademisi) bestecilik bölümünden 100 tam puan alarak mezun oldu. “Üstün Öğrenci Dekan Ödülü”ne de layık görülen Şener, ödülünü mezuniyet töreninde Akademi’nin Onursal Başkanı olan Gloucester Düşesi’nin elinden aldı. Genç besteci eğitimine yüzde 90 bursla kabul edildiği The Juilliard School New York’ta devam edecek. Konservatuvarın önemini anlamak adına mezunlarının 105 Grammy Ödülü, 62 Tony Ödülü, 47 Emmy Ödülü ve 24 Oscar Ödülü kazandığını sıralamak yeterli olabilir.

İşte bu denli önemli bir kurumda eğitim görecek olan genç Türk besteci Emre Şener ile başarısının sırrını, hayallerini ve müziği konuştuk."

“DÜNYA SANATININ MERKEZİNDE”

"Emre Bey, Royal Academy of Music'te 200 yılın ardından bestecilik bölümünde 100 puanla mezun olduğunuzu ve The Juilliard School'da dünya çapında kabul edilen üç kişiden biri olduğunuzu öğrendik. Bu başarı, hepimizi gururlandırdı. Bu başarıyı daha iyi anlayabilmemiz için, The Juilliard School'un önemini kısaca açıklar mısınız?

Seve seve. Juilliard School, uluslararası çapta bilinen prestijli müzik okullarından biridir. Londra'daki Royal Academy of Music de bu okullardan biri olsa da, Juilliard gerçekten Amerika'nın dört bir yanından ve dünyanın dört bir yanından müzisyenleri kendine çeken bir merkez. New York'un sanat merkezinde yer alması, Juilliard'dan mezun olanların hem okurken hem de mezun olduktan sonra büyük dikkat çekmesini sağlıyor. Performans fırsatları ve uluslararası tanınırlık açısından büyük avantajlar sunuyor. Ayrıca, Juilliard'da drama ve dans departmanları da bulunuyor ve bu bölümlerden çıkan mezunlar, dünyanın en büyük ödüllerini kazanmış isimler. Bu yüzden Juilliard, New York'un, Amerika'nın ve dünyanın sanat döngüsünün merkezinde yer alıyor. Bu kadar seçici bir okulda burslu olarak okumak, benim için büyük bir gurur ve sürpriz oldu."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu