Taste Atlas (Lezzet Atlası), geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla biliniyor. 2023 yılının en iyi 100 yemeğini belirleyen Taste Atlas, dünya mutfağından birçok lezzeti listeye aldı. Listede 8 Türk yemeği de yer alıyor.

taste-atlas-dünyanın-en-iyi-yemeği-15-aralık-2023-1

 Dünya genelindeki en prestijli yemekleri sıralayan Taste Atlas, Türk mutfağından 8 lezzeti listeye aldı. Ancak bir lezzet Türk yemeği olarak kabul edilmedi!

taste-atlas-dünyanın-en-iyi-yemeği-15-aralık-2023

Taste Atlas'tan Dünya'nın En İyi 100 Yemeği

Türkiye'nin en iyi yemeği 20. sırada yer alan Cağ Kebap oldu. Kokoreçin, listeye Yunan lezzeti olarak "Kokoretsi" ismiyle girmesi ise dikkat çekti.

taste-atlas-dünyanın-en-iyi-yemeği-15-aralık-2023-2webp

2023 yılında en çok beğenilen 100 yemeği derleyen Taste Atlas, dünyanın en iyi yemekleri değerlendirmesini tamamladı. Listenin ilk sırasında Brezilya mutfağının ünlü yemeklerinden biri olan “picanha” yer aldı.

Türk Mutfağı'ndan Listeye Giren 8 Yemek

Türk mutfağından giren 8 yemek şu şekilde sıralandı:

  • (37. sıra) İskender Kebap: Türk mutfağının en ünlü kebaplarından biri olan İskender döner eti, taze domates, tereyağlı yoğurt ve közlenmiş biberle servis edilen bir lezzettir.

taste-atlas-dünyanın-en-iyi-yemeği-15-aralık-2023-5webp

  • (38. sıra) Mantı: Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan mantı iç harcı genellikle kıyma ve baharatlarla doldurulmuş küçük hamur parçalarıdır.

taste-atlas-dünyanın-en-iyi-yemeği-15-aralık-2023-8webp

  • (60. sıra) Döner Kebap: Türk mutfağının dünyaca ünlü lezzetlerinden biri olan döner kebap, döner tabaklarından kesilen ince dilimlerle servis edilen bir kebap çeşididir.

taste-atlas-dünyanın-en-iyi-yemeği-15-aralık-2023-4webp

  • (70. sıra) Adana Kebap: Türk mutfağının acılı kebaplarından biri olan Adana kebap, baharatlı kırmızı biberle harmanlanmış dana veya kuzu kıyması ile yapılır.

taste-atlas-dünyanın-en-iyi-yemeği-15-aralık-2023-6webp

  • (72. sıra) Mercimek Çorbası: Türk mutfağının hafif ve besleyici bir çorbası olan mercimek çorbası, kırmızı mercimek, soğan, havuç ve baharatlar içerir.

taste-atlas-dünyanın-en-iyi-yemeği-15-aralık-2023-3webp

  • (77. sıra) Hünkar Beğendi: Osmanlı mutfağına ait olan Hünkar Beğendi közlenmiş patlıcan püresi üzerine yerleştirilmiş et yemeğiyle öne çıkar.

taste-atlas-dünyanın-en-iyi-yemeği-15-aralık-2023-7webp

  • (89. sıra) Tombik döner: Büyük bir şişte pişirilen ve genellikle taze soğan, marul ve domatesle servis edilen bir Türk döner çeşididir.
     
Editör: Nurseli Fırat