Paris 2024 Olimpiyatları, açılış töreninde katılımcı ülkelerin olimpiyat kombinleriyle de çok konuşulmuştu. Adından en çok söz ettiren tasarımlardan birisi de Vakko imzası taşıyan Türk Milli Olimpiyat Takımı'nın açılış töreni kıyafetleri oldu. Çoğu kişi tarafından beğenilmeyen ve eleştiri yağmuruna tutulan tasarım, yapılan benzetmelerle sosyal medyanın gündemine oturdu.

O L İ M P İ Y A T

PİJAMAYA BENZETEN BİLE OLDU

Çoğunluk tarafından vasat bulunan tasarım, yapılan benzetmelerle adından söz ettirdi. Kimisi pijamaya, kimisi İsrail bayrağına benzetti. Vakko imzalı tasarım birçok komplo teorisini de beraberinde getirdi. 

VAKKO TASARIMI KIYAFETLER GİYİLMEYECEK

Tüm bu eleştirilerden sonra, Türkiye Milli Paralimpik Komitesinin aldığı bir karar gündeme bomba gibi düştü. Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılış töreninde milli sporcuların giydiği kıyafetlerin, gelen tepkiler sonrası 2024 Paralimpik Oyunları açılış töreninde giyilmemesine karar verdiğini duyurdu.

Çiçek paylaşımında; "Başkanlığını Murat Aksu’nun yaptığı Türkiye Milli Paralimpik Komitesi yönetim kurulu kararıyla Vakko’nun kıyafetlerini Paralimpik oyunlar açılışında giymeme kararı aldı." ifadelerini kullandı.

Z11

Editör: Yaren Eryılmaz