Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Gazze'deki yönetim biçimi nedeniyle eleştirdiğini belirtti. Time dergisine verdiği röportajda Trump, Netanyahu'nun Gazze sürecini kötü yönettiğini ve bu durumun 7 Ekim'deki Hamas saldırıları sonrası yaşanan "başarısızlığın" Netanyahu'ya ait olduğunu ifade etti.

Donald Trump Time 01052024 1

MİLİTARİST DESTEK AÇIKLAMALARI

Trump, Gazze'deki çatışmaları sonlandırmak için İsrail'e sağlanan ABD askeri desteğini kesmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna, bu seçeneği göz ardı etmeyeceğini belirterek, İsrail'e yönelik politikalarında keskin bir tutum sergiledi. Eski başkan, başkanlığı döneminde İsrail'e en büyük destekçilerden biri olduğunu ve yeniden başkan olması durumunda bu desteğin devam edeceğini vurguladı.

Donald Trump Time 01052024 4

İSRAİL'İN HALKLA İLİŞKİLER STRATEJİSİ ELEŞTİRİSİ

Trump ayrıca, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonları sırasında halkla ilişkiler konusunda büyük hatalar yaptığını belirtti. İsrail güçlerinin, insanların bulunabileceği binaları bombalayarak yıktığı görüntülerin kamuoyuyla paylaşılmasının yanlış olduğunu ifade eden Trump, İsrail'in "halkla ilişkiler savaşını fena halde kaybettiğini" dile getirdi.

Donald Trump Time 01052024 3

Editör: Mevlüt Peker