Başarı teşvik programı ile takdir teşekkür alanlara devlet desteği gündemde yerini aldı. Okulların kapanmasına 2 gün kala, takdir teşekkür alan öğrencilere karne hediyesi verilecek mi merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz" açıklamalarının ardından takdir teşekkür alan öğrenciler, başvuru sürecini araştırıyor. Peki 10 bin 201 TL karne hediyesi doğru mu? Takdir teşekkür alanlar destekten yararlanabilecek mi? İşte detaylar..

Karne_günü_2

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİYE BAŞARI TEŞVİK DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz yıl dereceye giren öğrenciler için açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz" diye konuşmuştu.

Karne_günü_4

TAKDİR TEŞEKKÜR ALANLARA DEVLET DESTEĞİ Mİ VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından takdir teşekkür alan öğrencilere karne hediyesi verilecek mi merak ediliyor. Yapılan açıklamada asgari ücretin yüzde 60'ı ifade edildiği için bu miktar 10 bin 200 TL'ye tekabül ediyor. Ancak takdir teşekkür alan öğrencilere karne hediyesi para desteği verilmesi hakkında herhangi bir netlik bulunmuyor.

Editör: Nurseli Fırat