Şırnak'ta belediye başkanını uyaran vali görevden alındı... Gündeme bomba gibi düşen olayın perde arkası tüm detaylarıyla EKRAN HABER farkıyla şöyle...

VALİ, BELEDİYE BAŞKANINI UYARDI; GÖREVDEN ALINDI

Olay 18 Eylül Çarşamba günü Şırnak Petrol Spor’un mevcut borcunu ödemek amacıyla Şırnak Valisi Cevdet Atay’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda gerçekleşti. Toplantıya; Şırnak Belediye Başkanı, Vali Yardımcısı, il Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Tpao Bölge Müdürü, Ak Parti Eski Mardin Milletvekili ve İş adamı, iş insanları katıldı. 

BELEDİYE BAŞKANI İLE İŞ ADAMI TARTIŞTI

Toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve İş adamı Süleyman Bölünmez arasında sözlü tartışma çıktı. Sözlü tartışmada; Süleyman Bölünmez, Yarka’ya; “Sen zaten belediye başkanı bile değilsin, sen devlet tarafından seçtirilen bir adamsın” demesi Belediye Başkanı Mehmet Yarkayı öfkelendirdi, gerilim tırmandı. 

VALİ ARAYA GİRDİ

Vali Atay araya girip tarafları sakinleştirmeye çalıştı. “Başka yerde konuşun burası yeri değil” demesine rağmen Yarka “Ben burada cevap vereceğim, bana söz hakkı verin” dedi. Ardından Yarka öfkeyle masayı yumruklayarak konuştu. Bunun üzerine Vali Cevdet Atay tekrar araya girmek zorunda kaldı, Belediye Başkanı Yarka’ya “Burası racon kesme yeri değil masayı yumruklayamazsın” diye uyardı. 

BAŞKAN'DAN VALİ'YE, “BEN SENİN MEMURUN DEĞİLİM” ÇIKIŞI

Belediye Başkanı “Ben senin memurun değilim” diyerek Vali Atay’a çıkıştı. Vali’nin uyarısına rağmen masayı yumruklamaya ve Atay’a doğru parmak sallayarak konuşmaya devam etti. Tüm kışkırtmalara rağmen soğukkanlılığını koruyan Vali Cevdet Atay, “Senin derdin başka, git beni şikayet et. Bu davranışların uygun değil” diyerek 
toplantıdan ayrıldı.

ÖZÜR DİLEDİĞİ VALİ’Yİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ŞİKAYET ETTİ

Olayın ardından Başkan Yarka, Vali Cevdet Atay’ın makamına giderek kendisinden özür diledi. Ancak daha sonra konuyu İçişleri Bakanlığı’na taşıyarak Vali Atay’ı şikayet ettiği öğrenildi. Vali Cevdet Atay aynı günün gecesi çıkan kararnamedeyle görevden alınması kentte büyük şaşkınlık yaşattı.

MEHMET YARKA KİMDİR?

Mehmet Yarka Kimdir
Mehmet Yarka kimdir, sorusunun cevabı şöyle...

Mehmet Yarka, 29 Ocak 1963 tarihinde Şırnak‘ta doğdu, lise öğrenimini Şırnak’ta tamamladı. 1986 yılında siyaset hayatına Anavatan Partisi ile başladı. İlk defa 1989 yılında seçilerek belediye meclis üyesi ve belediye başkan vekili olarak görev yaptı. Şırnak il statüsü kazandıktan sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler üstlendi. 1994 yılında Şırnak Ticaret ve Sanayi Odasının kurucu meclis başkanlığı ve akabinde yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. 1999 yılına kadar bu görevi icra etmiştir. Şırnakspor Kulübünü kurdu ve 2003-2005 yılları arasında Şırnakspor Kulübü başkanlığı yaptı. 2004 yılında da belediye başkanlığı için aday olmuş fakat seçilemedi. Yarka evli ve 3 çocuk babasıdır. May İnşaat firmasında yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır.

CEVDET ATAY KİMDİR?

Cevdet Atay Kimdir
Cevdet Atay kimdir, sorusunun cevabı aşağıda...

Cevdet Atay 1973 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. Cevdet Atay sırasıyla Samsun Kavak, Isparta Aksu ve Kırşehir Çiçekdağı ilçelerinde Kaymakamlık Vekilliği görevlerini ifa etti. Çorum Oğuzlar, Malatya Arguvan, Doğanşehir ve Trabzon Çaykara ilçelerinde Kaymakamlık görevi yaptı. İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü ve Daire Başkanlıkları görevlerinden sonra Eylül 2018’de Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 09.06.2020 tarih ve 2020/274 sayılı Resmî gazetede yayımlanan kararname ile Düzce Valisi olarak atandı. 09 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Şırnak Valiliği görevine 17.08.2023 tarihinde başladı. Cevdet Atay, Elçin Atay ile evli olup, iki çocuk babasıdır.

EKRANHABER.COM

Editör: Haber Merkezi