Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, bu yıl 1. ve 5. sınıf şube ve öğretmenleri çekilecek kura ile belli olacak. Okulların açılmasına az bir zaman kala, binlerce veli ve öğrenci MEB 1. sınıf ve 5. sınıf kura çekimi tarihini araştırıyor. Peki sınıflar belli oldu mu, sınıf şubeleri ne zaman açıklanacak? MEB 1. ve 5. sınıf şube belirleme kurası ne zaman, kura sonuçları ve isim listesi nereden öğrenilir? İşte detaylar..

ogrenci-ortaokul-18122023-1

SINIF BELİRLEME KURA ÇEKİMİ

2024-2025 eğitim öğretim döneminde yeni bir düzenleme hayata geçirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, bu yıl 1. ve 5. sınıf şube ve öğretmenleri çekilecek kura ile belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığınca, konuya ilişkin gerekli tedbirlerin alınması hususunda valiliklere yazı gönderildi.

ogrenciler_okul_1

Yazıda, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesinde "İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." ve "Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." hükümlerinin yer aldığı hatırlatıldı.

okullar-ne-zaman-kapanacak

SINIF BELİRLEME KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek. Sınıf şubesi belirleme kura çekimi 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

okull

SINIF BELİRLEME KURA SONUÇLARI VE İSİM LİSTESİ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

2024-2025 eğitim öğretim döneminde ilk defa hayata geçirilecek düzenleme ile sınıf şube belirleme sonuçları ve isim listesi, yapılacak kura çekiminin ardından netleşecek. Sınıf kura sonuçları e-Okul sistemi üzerinden sorgulanabilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca 2024-2025 yılından itibaren 1. sınıf ve 5. sınıflar için sınıf belirleme kura sonuçları MEB e-Okul sistemi üzerinden görüntülenebilecek. 

Editör: Nurseli Fırat