İsrail-Hamas çatışması 7 Ekim'den bu yana devam ederken, İsrail ordusunun aralıksız bombardımana aldığı Gazze'de can kaybı 9 bine dayandı. Dün Cibaliye'de bir mülteci kampını vuran İsrail ordusunun ardından, yaralıları tedavi edecek hastanelerin kapasitesi doldu.

Bugün yaralıların nakledilmesi için Mısır ve Gazze'yi birbirine bağlayan Refah Sınır Kapısı 26 günün sonunda ilk kez açıldı.

GAZZELİLERİN DÜNYAYA AÇILAN TEK NOKTASI

Gazze'deki Filistinlilerin dünyaya açılan tek noktası olan Refah Sınır Kapısı, Mısır, Hamas ve İsrail'in anlaşması ile yeniden açılmış oldu.

TSİ 11.00 itibariyle açılan sınır kapısından yabancılar ve çifte pasaporta sahip Filistinlilerin yanı sıra ağır yaralılar da tahliye edilecek.

İLK AMBULANSLAR GİRİŞ YAPTI

Bölgeden gelen son haberlere göre Ambulanslar Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla yaralıları nakletmek üzere Mısır'dan Gazze'ye giriş yaptı.refah-ambulans-aa

7 EKİM'DEN BU YANA İLK KEZ AÇILDI

Refah Sınır Kapısı savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden beri ilk kez Gazze'de yaşayanlara açıldı.

Geçtiğimiz günlerde Mısır'da biriken insani yardımların Gazze'ye geçişi için kısa süreliğine sınır kapısı açılmıştı. Ardından İsrail ordusu sınır kapısın yakınlarındaki sivilleri bombalamıştı. 

Sınır kapısının açılması ile Gazze'ye insani yardım götüren tırların geçişi de kolaylaştı. Şu ana kadar 200'e yakın tır sınırdan geçti.

gazze-ambulans-aa2