İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi'ndeki konuşması sırasında Demokrat Partili Kongre üyesi Rashida Tlaib ‘savaş suçlusu’ pankartı açtı. Tlaib’in konuşma boyunca tuttuğu pankartın diğer yüzünde ise “Soykırımdan suçlu” ifadesi yer alıyordu. Rashida Tlaib kefiye ve bir Filistin rozeti de taktı. Yaşanan olayın ardından Rashida Tlaib kimdir, kaç yaşında, nereli? gibi soruların yanıtları merak edildi. İşte Rashida Tlaib hakkında merak edilenler..

Rashida Tlaib 3

Rashida Tlaib Kimdir?

Rashida Tlaib, Filistin asıllı Amerikalı politikacı, aktivist ve eğitimcidir. Tlaib, 24 Temmuz 1976 tarihinde dünyaya gelmiştir. Detroit, Michigan doğumlu Rashida Tlaib, Wayne Devlet Üniversitesi ve Western Michigan University Thomas M. Cooley Law School'da eğitim almıştır.

Rashida Tlaib

Rashida Tlaib, Fayez Tlaib ile 1998–2015 yılları arasında evli kalmıştır. Adam Tlaib, Yousif Tlaib adına iki çocuğu bulunmaktadır. Rashida Tlaib, 6 Kasım 2018 ara seçimlerinde Michigan 13 Bölge'den Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'ne seçilerek Ilhan Omar birlikte ABD Temsilciler Meclisine seçilen müslüman kadın olmuştur.
 

Editör: Nurseli Fırat