Yörükakçayır Mahallesi'nde oturan Nazmi Önal, geçtiğimiz yıl 26 Eylül'de evinden ayrılmış ve bir dönmemişti. Yakınları tarafından her yerde aranan Önal'dan bir iz bulunamayınca aile, jandarmaya kayıp başvurusunda bulunmuştu. AFAD'ın yanı sıra jandarma, AKUT, İHH ve Dorlion Arama Kurtarma Derneği'nce kurulan 50 kişilik arama ekibi, Önal'ın kaybolduğu bölgeyi taramış ancak bir ize rastlanamamıştı.

25 GÜN SONRA CESEDİ PARÇALANMIŞ ŞEKİLDE BULDUNU

Arama çalışmalarının durdurulduğu günlerde mahalle sakinleri, farklı yerlerde ceset parçaları bulunca jandarmaya haber verdi. Ekipler incelemelerinde parçaların 25 gündür kayıp olarak aranan ve şizofren hastası Nazmi Önal'a ait olduğunu belirledi.

Nazmi Onal

KARDEŞİ GÖZALTINDA

Parçaların bulunduğu bölgede kadavra köpeğiyle detaylı arama yapan jandarma ekipleri,  otopsi için ceset parçalarını Adli Tıp'a gönderirken, cinayeti Nazmi Önal ile birlikte yaşayan kardeşi M.Ö.’nün işlediğini belirleyerek zanlıyı gözaltına aldı. Jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşma çerçevesinde işlemleri tamamlanan şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. 

TABUTUN ARKASINDA YÜRÜMÜŞ

Nazmi Önal’ın bulunan uzuvları ise otopsi sonrasında aileye teslim edildi. 4 Ocak 2024 tarihinde köyde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından talihsiz adam  toprağa verildi. Nazmi Önal’ın cenaze namazını küçük kardeşleri kıldırdı. Şüpheli olarak gözaltına alınan M.Ö.'nün ise ağabeyinin cenaze namazına katılıp mezarlığa tabutunun arkasında gittiği anlar da kameralara yansıdı.

Eskisehir Onal3

AĞABEYİ İLE YILLARCA BERABER UYUMUŞ

JASAT tarafından gözaltına alınan M.Ö., İhlas Haber Ajansı'na 30 Aralık’ta ağabeyi ile yaşadığı odayı gösterip bir odanın içinde bulunan iki kanepeden birinde ağabeyi ile ikisinin senelerdir beraber yattığını anlatmış, diğerinde ise annesinin uyuduğunu söylemişti.

ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Cinayetin yaşandığı köye 30 Aralık 2023 tarihinde giden İhlas Haber Ajansı ekibi, gözaltına alınan şüpheli M.Ö. ile özel röportaj yapmıştı. M.Ö. ağabeyini öldüren şüphelinin yakalanmasını istediğini kameralara söylemişti. Olay sonrasında annesini de huzurevine yerleştiren şüpheli köyde bulunan evde tek yaşamaya başlamıştı.

Eskisehir Onal4JASAT tarafından gözaltına alınan şüpheli kardeşin ifade işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınacak olan zanlının adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.