Ünlü şarkıcı Teoman, verdiği bir röportajda yaptığı Atatürk yorumu ile tepkilerin odağında... Teoman, "Türkiye, Atatürk zamanında bu kadar güçsüz olmasaydı, Atatürk 'Yurtta barış, cihanda barış' demezdi" ifadelerini kullanarak tartışma başlattı. Bu açıklama, birçok kişi tarafından eleştirilirken, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da Teoman’a sert bir yanıt verdi. Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, " Türkiye Atatürk Zamanında Güçsüz bir Ülke değildi Teoman. Ama sen baya güçsüz bir sanatçısın o net" dedi.

"VİLLANDAN ÇIK"

T24'e konuşan Teoman, verdiği röportajda, Türkiye'ye yönelik aşırı göçten rahatsız olduğunu ifade ederek "Orada Norveçli sarışın çocukları görseler 'harika olmuş' diyeceklerdi. Suriyeli kara kuruları görünce mahvoluyorlar" sözleri tepki çekti. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Teoman hakkında bir açıklama daha yaparak "Norveçli sarışın çocuk görmezdin… Çocuk yapmıyorlar. Villandan çık, halka karış, sonra konuş" şeklinde tepki gösterdi.

TEOMAN NE DEDİ, DEMİRTAŞ NİYE KIZDI?

İşte Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ı kızdıran Teoman'ın skandal açıklamasındaki o bölümler...

Eğer Türkiye, Atatürk zamanında ekonomik, siyasi, askeri alanda bu kadar güçsüz olmasaydı, benim tahminim belki de hırslı bir insan olan Atatürk o kadar da “Yurtta barış, cihanda barış” demezdi. Kendisi pragmatist bir politikacıydı. İsmet İnönü de onun için “politikacılığı askerliğinden çok daha iyidir” der zaten.

"TÜRKLER DE İNGİLTERE'NİN SURİYELİSİ OLMAK İSTİYOR"

Benim için “Her yer Arap da oldu” demek ırkçılıktır. Türkiye’ye aşırı göçten tabii ki rahatsızım. Yanlış ve plansız biçimde yapıldı bu işler, hâlâ devam ediyor. Ve bunun çaresi de yok artık. Uzun zaman geçti, o çocuklar artık burada büyüdüler. Onları geri göndermek biraz vicdansızlık olacak. Bir de bu bizdeki Suriyelilerden rahatsız olanların hepsi İngiltere’ye gitmek istiyor, İngiltere’nin Suriyelisi olmak için. Kendine hak gördüğünü başkasına görmüyor.

"KÜRT AÇILIMINI DESTEKLEDİĞİM..."

Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı kim olursa olsun beni bir yere davet ederse, giderim. Ama ben hiçbir zaman siyasette hiçbir yerin adamı olmayacağım. Ben daha evvel cumartesi kahvaltılarına çağrıldım Kürt açılımı devam ederken. O tabii başka bir şeydi. Ben başörtüsü meselesinde de Kürt sorununda da fikirlerimi her zaman söylemiş biriyim zaten. O toplantıya da çağrıldığım için ve Kürt açılımını desteklediğim için gittim.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu