Adana'da, denetimli serbestlikle geçen yıl mayıs ayında tahliye olan İsmail Babat, aralarında husumet oluşan babası Rifat ve üvey annesi Hürü'ye pusu kurarak saldırdı. 

ARACI GÖRÜNCE ATEŞ AÇTI

İsmail Babat, 21 Kasım 2023’te yanına aldığı tabanca ve av tüfeğiyle babası ve üvey annesini evlerine giden yolda pusu kurarak beklemeye başladı. Babasının otomobilini gören İsmail Babat, önce av tüfeğiyle fişek bitince de tabancayla peş peşe ateş edip, kaçtı.

Araba1

ÜVEY ANNE HÜRÜ BABAT ÖLDÜ

Saldırıda yaralanan Rifat ve Hürü Babat çifti, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Hürü Babat, doktorların tüm çabasına rağmen kurtulamadı. Şüphelinin saldırıdan kısa bir süre önce yaptığı paylaşım dikkat çekti. Yayınladığı görüntüde; “İhanetin bedeli, ölümdür. Kalem kırılırsa, geri yapıştırırsın.” ifadeleri yer aldı. Saldırıdan iki gün sonra yakalanıp tutuklanan İsmail Babat’ın, saldırıyı tek başına düzenlemediği ortaya çıktı. Amcası Adil Babat (46) ve yeğeni A.B. (17) hakkında da ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı.

“ÖLÜ NUMARASI YAPTIM”

Baba Rıfat Babat, verdiği ifadede saldırının gerçekleştiği gün eşiyle birlikte dünürlerinin yemek davetine gittiklerini söyledi. Babat, "Yemekten sonra saat 15.00 gibi eve gitmek için yola çıktık. Eve yaklaştığımızda yol kenarında yeğenim A.B. bir aracın içinden kafasını çıkartıp sırıttı, kardeşim Adil ise yolun köşesine gizlenmişti. Onları görünce pusuya düştüğümü anlayıp, gaza bastım. Bir anda silahlar patlamaya başladı. Kaç silahla kaç kişi ateş etti bilmiyorum. Araçla evin önüne kadar geldim. Arabayı durdurdum, ben ve eşimden kan akıyordu. Sanıyorum okulun oradan sıkan Adil’di, yolda sıkan ise oğlum İsmail’di. Eşim bayıldı, ben de ölmüş numarası yaptım. Öldüğümü sanıp, daha fazla ateş etmediler. Bana pusu kuran oğlum İsmail, kardeşim Adil ve yeğenim A.B.’den şikayetçiyim.” sözlerini sarf ederek olayın detaylarını anlattı.

Araba2

“ÖKSÜZ BÜYÜDÜM”

Babasının ifadesi üzerine söz alan İsmail Babat, psikolojisinin bozuk olduğunu söyleyerek, “Babam atamdır. Evimi bastı, ölümden döndüm. Ben öksüz büyüdüm. Babam ve üvey annem hayatı bana zindan etti. Olayı yapan benim. Olay anında şuurumu kaybettim. Bana suç işlettiler, infazımı yaktılar, cinnet geçirttiler.” dedi.

İLK CİNAYETİ DEĞİL

16 Ocak 2018 tarihinde İsmail Babat, emekli uzman çavuş olan bacanağı Nuri Özdemir’i tabancayla öldürmüştü. Geçen yılın mayıs ayında da denetimli serbestlik kapsamında tahliye oldu.

Araba3

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu