Oğlunun acısı ile büyük bir yıkım yaşayan Safiye Soyman Harun'un vefatının ardından 20 gün sonra sahnelere geri döndü. Soyman'ın sahnelere döndüğünü açıklamasının ardından tepkiler de peşinde geldi. Takipçileri "oğlun o senin. Daha toprağı kurumadı bari kırkı çıksaydı" dedi.

Bunun üzerine Safiye Soyman bir açıklama daha yaparak şu ifadeyi kullandı: "Çok acımasız bunları yazanlar, ne yaşadığımı bilmiyor. Dışarıdan '40'ı beklesin' demek kolay. Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum. Acıyı kimin nasıl yaşadığı, taşıdığı bilinmez. Böyle bir acıda ahkam kesilmez. Oğlum için 25 yıl mücadele ettim. Bu ölüme hazırdık. Çocuğum son zamanlarda acı çekiyordu. Yavrumu Allah daha fazla çektirmeden yanına aldı. Benim acım son nefesime kadar devam edecek. Anneliğimi kimse tartışmasın. Benim oğlum sahneye çıkmamı çok severdi, üzülmemi hiç istemezdi. Gönlüm rahat, içim rahat. Ben sahneye çıkmaya devam edeceğim çünkü almış olduğum işlerim var. Acımı içimde yaşayacağım, işime saygı göstereceğim."

12-13

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN'DAN DESTEK PAYLAŞIMI GECİKMEDİ

Ünlü sunucu Armağan Çağlayan Safiye Soyman’ı linç eden ve işine dönmesini tuhaf bulan herkese seslendi.  X hesabından paylaşım yapan Çağlayan, “Siz yakınlarınız ölünce işinize gitmiyor musunuz? Öğretmen ders anlatmıyor mu? Muhasebeci hesap kitabını, mühendis ölçümlerini, aşçı yemeklerini yapmıyor mu? Safiye Soyman da işini yapıyor. Ne istiyorsunuz kadından? İşini yapmasın mı?” ifadelerini kullandı.

1-56

BİR DESTEK DE GÜLBEN ERGEN'DEN GELDİ!

Ergen sosyal medya paylaşımında "Safiye Soyman kadar taş düşsün evladını kaybeden bir anneye laf edenlerin yüreğine!!! Hayata tutunabilme şekilleri farklıdır insanların. Evladını toprağa veren bir anne nasıl avunursa ses etmeyin!" ifadelerini kullandı.

ÖMÜR GEDİK: SAFİYE SOYMAN'A YAPILAN AYIP

Hürriyet'te köşe yazısı yazan Ömür Gedik, bugün ki yazısında Safiye Soyman'a da değinerek şu sözleri yazdı: "Onun üzüntüsüne bu eleştirilerle üzüntü katanlara tek kelime ile “ayıp” diyorum. Safiye, yaşadığı sürece engelli evladını pamuklara sarıp baktı. Ne ajitasyon yaptı, ne kendini acındırdı. Emeğiyle kazandığı parayla oğlunun bakımını sağladı. Böyle bir anneyi evlat sevgisi üzerinden vuramazsınız. Kaldı ki yakınlarını kaybedenler en geç 1 hafta sonra işlerine dönmüyorlar mı?

Safiye eğlenmeye başkasının konserine mi gitti? Konser vermek bir iştir, eğlence değildir. Ve konserlerin anlaşmaları aylar öncesinden yapılır, günler kapatılır. Her konserden sadece solist değil koca bir orkestra ve onların aileleri ekmek parası kazanır. Dediğim gibi konser vermek eğlenmek değildir, ekmek parasıdır. Safiye Soyman gibi fedakâr bir annenin anneliğini ve evlat sevgisini bence kimse sorgulamasın. Safiye’nin acısının yanında bir de böyle şeylerle uğraşmak zorunda bırakılmış olmasına çok üzüldüğümü belirtiyor, bir kez daha oğluna Allah’tan rahmet, kendisine de sabır diliyorum.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu