Geçtiğimiz haftalarda Fransa'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda güreş branşında Türkiye'yi 11 sporcu temsil etti. Güreşte son kota müsabakaları, 9-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.Aydınlık gazetesi yazarı Kemal Ateş 'Bir güreş kurultayı düzenlenmeli' yazısında Türk güreşlerine dikkat çekti. Ateş, "Bir güreş kurultayı düzenlenmeli. Küçük yaşta çocuklarımızın eğitimle sporu birlikte götürebileceği bir sistem yaratmalıyız." dedi. 

Kemal Ateş'in köşe yazısı şu şekilde;

Paris’teki Japon güreşçilere bayıldım, aynen bizim eski güreşçilerimiz gibi dalıyorlar. Yapıştıkları ayağı bırakmıyorlar. Katran var sanki ellerinde, bir yapışmayagörsünler. Bizden öğrendiler, bizden öne geçtiler. Japonya’da ve başka ülkelerde güreş nasıl ilerledi, nasıl bizi geçtiler, araştırılmalı, özellikle şampiyonlarının yaşam öyküleri bütün ayrıntılarıyla öğrenilmeli. Bir güreş kurultayı düzenlenmeli. Küçük yaşta çocuklarımızın eğitimle sporu birlikte götürebileceği bir sistem yaratmalıyız.

Tevfik Kış’tan dinledim, başkaları da anlattılar. Yabancı rakiplerinin çantalarında her zaman kitap olurmuş, maç aralarında kitap okurlarmış. Bizimkilerde böyle bir alışkanlık yok.

İşte o kitap okuyanlar okumayanları geçtiler.


 

Editör: Mehmet Bayar