ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump ile ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris arasında rekabet sürüyor. Mitinglerde son zamanlara gelinirken ünlüler, seçimlerde hangi adaya destek vereceklerini açıklayarak kitlelerini yönetmeye çalışıyorlar. Leonardo DiCaprio’nun sosyal medyada Harris’i desteklediğini söylemesinin ardından, Beyonce Harris’in mitingine katılarak desteğini açıkladı.

Harris

BEYONCE 30 BİN KİŞİYE SESLENDİ

Kamala Harris için Teksas’ın Houston kentinde düzenlenen seçim mitingine ünlü isimlerden Beyonce, eski Destiny’s Child grubu üyesi Kelly Rowland ve oyuncu Jessica Alba katılarak desteklerini gösterdi. Houston doğumlu Beyonce, Harris’in “kürtaj hakkı” temalı mitingine katılan 30 bin kişinin alkışları arasında sahneye çıktı.

Beyonce2

“YENİ BİR ŞARKI SÖYLEME ZAMANI”

Mitinge ünlü değil bir anne olarak katıldığını söyleyen Beyonce, kadın haklarına verdiği destekten ötürü Harris’e oy vereceğini duyurdu. Etkinlikte şarkı söylemeyen Beyonce 30 bin kişiden oluşan kalabalığa seslenerek “Amerika için yeni bir şarkı söyleme zamanı geldi” dedi.

Kelly

“YENİ BİR YOL ÇİZİYORUZ”

Rowland ise Harris ve başkan yardımcısı adayı Tim Walz'a işaret ederek, "Kamala Harris ve Tim Walz ile yeni bir yol çiziyoruz" ifadelerini kullandı. Rowland, toplum, eşitlik, güç, nezaket ve umut üzerine yeni bir 'Amerikan hikayesi' yazma çağrısında bulundu.

Kaynak: haber merkezi