MİT'in çalışmaları sonucu, terör örgütünün sözde istihbarat yapılanmasında çalıştığı belirlenen 'Halil' kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, düzenlenen operasyonla İstanbul'da yakalandı.

MİT'TEN ADIM ADIM TAKİP

MİT, örgütün istihbarat yapılanmasında yer alan Sadık Topaloğlu’nu tespit ettikten sonra adım adım takip altına aldı. Topaloğlu'nun illegal yollarla Irak/Kandil’e geçerek istihbarat eğitimi aldığı, eğitim sürecinde örgüt sorumlularından 'Cuma' kod adlı Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği tespit edildi. Sadık Topaloğlu'nun, Türkiye’de görevlendirilmesi akabinde gazetecilik kisvesiyle terör örgütüne bilgi topladığı ortaya çıktı. Ayrıca, Mehmet Savaş ile örgüt adına finans faaliyetleri yürüttükleri ve paravan şirketler üzerinden Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme tedariğinde bulundukları MİT tarafından tespit edildi.

TUTUKLANDILAR

MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonu ile yakalanan PKK’lı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, çıkarıldıkları mahkemece 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.