Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne Bekir Keleş getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla gerçekleştirilen atama kararı, 18 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Peki Bekir Keleş daha önce hangi görevlerde yer aldı? İşte Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne seçilen Bekir Keleş hakkında tüm detaylar..

resmi gazete (5)

BEKİR KELEŞ KİMDİR?

Bekir Keleş, Samsun Vezirköprü'de dünyaya gelmiştir. ilkokulu ve orta okulu Samsun'da bitiren Keleş, lise öğrenimini ise devlet parasız yatılı olarak Amasya İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır. Bekir Keleş, 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Keleş, 2008 yılında İngiltere’de Kamu Yönetimi ve İngiltere Yönetim Sistemi üzerine 6 aylık staj yapmıştır. Yüksek Lisansını 2010-2012 yılları arasında Indiana Üniversitesi (ABD) Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlamıştır. Bekir Keleş evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Ak Parti 27. dönem Samsun 6. sıra milletvekili adayıdır.

BEKİR KELEŞ'İN YER ALDIĞI GÖREVLER

Bekir Keleş, mezun olduktan sonra 1997 yılında Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Başbakanlığın çeşitli birimlerinde görev yapan Keleş'in, özellikle kaliteli mevzuat ve kanun yapım süreçleri konusunda çalışmaları bulunmaktadır. Bekir Keleş, 18 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır.

Editör: Nurseli Fırat