Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde yakın zamanda hava durumunda önemli değişiklikler bekleniyor. Özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in bazı bölgelerinde şiddetli yağışlar öngörülüyor. Bu yağışların yer yer güçlü olması ve özellikle Marmara ve Kuzey Ege'nin kıyı bölgelerinde fırtınaya dönüşmesi muhtemel görünüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son analizlerine göre, Türkiye'nin belirtilen bölgeleri çok bulutlu bir hava durumuyla karşı karşıya kalacak. Yağışların, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerini etkilemesi beklenirken, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların büyük bir kısmının yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli ve diğer bazı bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevresindeki yağışların ise kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarında da önemli bir düşüş bekleniyor. Kuzeybatıdan başlayarak iç ve batı bölgelerde sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar konusunda da uyarılar var. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Güney Ege kıyılarında ise güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, Manisa ve Muğla gibi şiddetli yağış beklenen bölgeler ile İstanbul, İzmir, Bursa ve Edirne gibi kuvvetli rüzgar ve yağış beklenen yerler için sarı kodlu uyarıda bulunuyor. Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli gibi kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen bölgeler için ise turuncu kodlu uyarı verilmiş durumda. Bu hava koşullarının etkisiyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

HAVA DURUMU / 16 ARALIK 2023 CUMARTESİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 16 Aralık 2023 Cumartesi için iki önemli uyarıda bulundu. Meteoroloji uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre bugün kuvvetli yağışlara ve kuvvetli rüzgarlara dikkat çekti. Meteoroloji, yağışlı hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bilgisini verdi.

Meteorolojinin açıklamasına göre yağışlar, Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Rüzgâr ise, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAFTALIK HAVA TAHMİNİ / 16 - 22 Aralık 2023

Hava sıcaklıklarının yağışla birlikte kuzey iç ve batı kesimlerde azalacak ve batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.