İstanbul'da ilk kez ev sahibi olacaklara yönelik sunulan Yenişehir Evleri Emlak Konut başvuruları 2 Haziran 2023 tarihinde tamamlandı. Başvuruların ardından gözler THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi takvimi ve kura sonuçlarına çevrildi. Peki, Emlak Konut Arnavutköy kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Emlak Konut THY kura çekimi isim listesi açıklandı mı? İşte detaylar.

THY EMLAK KONUT KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İstanbul'da ilk kez 1+1, 2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyenler, THY Emlak Konut Arnavutköy projesine başvurularını gerçekleştirdi. Proje, yüzde 20 peşinat ve 7 bin 500 TL'den başlayan taksitlerle ödeme planı sunuyor. Ancak, kura çekimi tarihi henüz belirlenmedi. Kura çekimi tarihinin resmi internet sitesi üzerinden duyurulması bekleniyor.

Emlak_Konut_Arnavutköy_6

THY Emlak Konut Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi için kura çekimi ücreti talep edilmiyor. Başvuru sahipleri, Emlak Konut Online İşlemler "Kura İşlemleri" ekranından başvurularını iptal edebilirler.

Emlak_Konut_Arnavutköy_4

Katılım şartlarını sağlayan başvuru sahipleri, kura çekimi sonucunda hak sahibi oldukları projeden yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecekler. İlk yıl taksit ödemeleri ise 1+1 daireler için 7.500 TL, 2+1 daireler için 10.000 TL ve 3+1 daireler için 15.000 TL olarak belirlendi. Ödemeler, Emlak Konut ödeme sistemiyle Emlak Konut'a yapılacak.

Emlak_Konut_Arnavutköy_3

Başvuruda bulunmak için İstanbul'da ikamet eden ve ilk defa ev sahibi olacak kişilerin başvurabileceği kampanyada, Emlak Konut ve TOKİ ile 1 yıl içerisinde tapu devri yapılmamış olması gerekiyor. Ayrıca, İstanbul'da son bir yıl içerisinde tapu devri yapılmamış olmalıdır. Projede toplam konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlara %5, şehit ve gazi yakınlarına %5, gençlere %20 kontenjan ayrılacaktır. Satışlar, mücbir sebepler haricinde, 5 yıl boyunca gerçekleşmeyecek.

Emlak_Konut_Arnavutköy_1