Ekran Haber’den Dilek Yaman Demir’in özel haberine göre, dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtmeye devam ediyor. İddiaya göre bir kişi otomobilini satmak için internette ilan veriyor. Dolandırıcı genelde başkaları üzerine alınmış hatla arayarak ve araca talip oluyor ve pazarlık yaparak aracı alacağını söylüyor. İlanın kaldırılmasını isteyen sözde alıcı güven kazanmak için araç sahibine kapora yolluyor ama il dışında olduğu için aracı bir yakınının alacağını söylüyor. 

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ

Dolandırıcılığın ikinci adımı ise şöyle: Araç ve sahibine ait bilgileri alan dolandırıcı aynı aracı yine internet üzerinden bu kez piyasanın altına bir fiyatla satışa çıkartıyor. Arayanlarla araç sahibi gibi pazarlık yapıp, aracın gerçek sahibi ile aracı satın almak isteyen kişiyi bir araya getiriyor. Araç devri için notere gidildiğinde alıcı, araç bedelini dolandırıcı tarafından verilen hesaba gönderiyor ve ortadan kayboluyor.

ŞİKAYET YAĞIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçtiğimiz günlerde buna benzeyen dolandırıcılık olayı da ihbar ihbar edildi. Mehmet B. (41)gayrimenkul ve araç satış sitesinde İstanbul’da satılan ikinci el otomobili almak için ilandaki telefon numarasını aradı. Aradığı kişinin aracın sahibi olduğunu zannederek pazarlık yapan B., bu kişiyle satış için anlaştı. Aracı alması için vekalet verdiği arkadaşını İstanbul’daki notere yönlendiren M.B, telefonda kendisine ulaştırılan banka hesap numarasına da 700 bin lira yatırdı.
Bu arada otomobilin gerçek sahibi ise daha önce kendisini arayan şüphelinin yönlendirmesiyle kurulan telefon irtibatında anlaştığı vekil alıcı ile satış yapmak için notere geldi. Burada vekaletle aracı almak için bekleyen kişiyle görüşen araç sahibi, işlemleri başlatmak için paranın hesabına yatırılmasını istedi.Araç sahibi, bir süre beklemesine rağmen paranın kendisine ulaşmadığını belirterek satışı gerçekleştirmedi.

AMAN DİKKAT!

Mehmet B, telefonda görüşerek hesabına parayı yatırdığı kişinin, notere giden aracın sahibi olmadığını anlayınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.
Soruşturmada, satıştaki aracın bilgilerini kullanarak sahte ilan veren şüphelinin hem alıcı hem de sahibi ile ayrı ayrı görüşerek anlaştıktan sonra noterde buluşmalarını sağladığını belirledi.