2023 yılının son merkür retrosu, hayatımızda neler değiştirecek? Etkisi ne zamana kadar süecek ve hangi burçlar etkilenecek? İşte detaylar..

Merkür-retrosu-2023-13-aralık-2

2023'ün Son Merkür Retrosu

Astroloji haritalarının en popüler gökyüzü olaylarından biri olan Merkür Retrosunun, 2023 yılının son metrosu olarak, diğer retrolardan çok daha farklı seyredeceği söyleniyor. Merkür her yıl üç kez Retro dönemine girmektedir. Astrologlara göre; Merkür bu dönemde güç kaybetmeye başlar ve bu nedenle yeni girişimler bu dönemde başarılı olamaz. Merkür Retrosu'nun etkilerinin neler olduğu, yılın son retrosunun hangi burcu nasıl etkileyeceği de merak edilmeye başlandı. Her sene belli dönemlerde gerçekleşen Merkür'ün geri hareketi burçları da olumlu ya da olumsuz olarak etkiliyor. Bu retro, en çok hangi burcu etkileyecek? 

Merkür-retrosu-2023-13-aralık-3

Merkür Retrosu Ne Zaman?

Kararsızlık, yanlış anlaşılmalar, karmaşalar, eski ilişkiler, teknolojik aletlerin bozulması, durağanlık, tatil planlarının gecikmesi gibi olumsuzluklara sebep olabilen Merkür Retrosu, bazı dönemlerde o kadar olumsuz da olmayabiliyor. Örneğin, yarım kalmış işlerinizi tamamlayabilir, bazı kararlarınızı erteleyebilir ya da içinize dönebilir ve tıpkı Merkür’ün yaptığı gibi biraz yavaşlayabilirsiniz. Sadece biraz sabır gerektiriyor. Yılın son Merkür retrosu, 12 Aralık 2023 ile 3 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Merkür-retrosu-2023-13-aralık-4

12 Aralık 2023 – 3 Ocak 2024 tarihleri arasında Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Merkür Retrosu, hayatımıza mantıklı ve düzenli bir bakış açısı getirecek. Retro süreci, geçmiş hesapları gözden geçirme ve geleceğe daha düzenli adımlarla ilerleme fırsatı sunarken, özellikle 23 Aralık 2023-3 Ocak 2024 tarihleri arasında dikkatli olunması gereken ideolojik fanatizm ve iletişim zorluklarına karşı önlem almak gerekiyor. Yılın son merküründen etkilenen burçlar Oğlak ve Yay olacak. 

Merkür-retrosu-2023-13-aralık-5

Merkür Retrosu Burçlara Etkisi

Merkür-retrosu-2023-13-aralık-6

Koç

Eğer duvarların üzerinize üzerinize geldiğini hissediyorsanız, sizi başka yönlere götürecek alternatif yolları bulmak için yan yollara bakmalısınız. Yaratıcı ve sabırlı düşünce ile ihtiyaç anında hızlı aksiyon almak, sizin için ilerlemenin anahtarıdır. Duygusal baskı altında kalmaktan kaçının ve her şeyin üstesinden gelmek için derin bir nefes alın.

Boğa

Yeni fırsatlar, uzun vadeli hedefler ve yenilenmiş ilişkiler kartlarda var, ancak bunları gerçekleştiren sihirbazın siz olduğunuzu hatırlamanız önemlidir. Hayatın adaletsizliği hakkında kenarda beklemek ve kızgınlıkla dolup taşmak yerine, sahneye çıkın ve yolda yürümeye başlayın. Sadece kaldırabileceğiniz kadarını üstlenmeye ve tabii ki her gün aşka geri dönerek enerji depolamaya dikkat edin.

İkizler

Yeni iletişim yollarını keşfetmek, bu gerileme sürecinde sizin için tam da olması gereken şey olabilir sevgili İkizler. Odadaki fili hedef alın ve ardından durumu düzeltmek için ekip olarak çalışın. Korkularınız sizi habersiz yakalayabilir ama takımınızla sahada oynuyorsanız endişelenmenize gerek yok.

Yengeç

Çark şansınıza dönüyor ve bu gerileme döngüsünde büyük bir bölümü kapatıyorsunuz. Uzun süreli memnuniyet, hızlı bir yaşam temposu, kaliteli ilişkiler ve savaşlarınızı bilinçli bir şekilde seçme dersleri sizin için açılıyor. Doğanın bol olduğunu, ancak aynı zamanda yavaş olduğunu unutmanız gereken tek şey. Ve unutma Yengeç, doğa bol, ama aynı zamanda yavaş.

Aslan

Evren dengeyi sever, bu yüzden korkma, sıran gelecek. Hayattan alıp götürenleri elemek ve hayata değer katanları güzelleştirmek için yaşamı daha yüksek bir bakış noktasından yeniden gözden geçirin. Zihninizi ve kalbinizi dengelemek sizin için Merkür'ün hediyesidir. Yeni ortaklıklar, arkadaşlıklar ve hatta fırsatlar, hangi yöne gideceğinize karar verdiğinizde gelecek.

Başak

Yeniden yapılandırılması gereken her şey, genel bir hoşnutsuzluk hissi ve ilerlemek isteme arzusu maskesi altında yüzeye çıkabilir. Geçmişte dirençli oldunuz ve her şeyi kendi başınıza başardınız ve oldukça iyi de oldu. Ancak şimdi hamster tekerleğinden inme, zamanın akmasına ve sizi sürprizlere götürmesine izin verme zamanını. Biraz daha fazla evrene güvenmeyi öğrenin sevgili Başak.

Terazi

Geçmişte iyi gitmeyen bazı şeyler, bu sefer bilgelik ve düşünce ile, bir saat gibi uyacak şekilde geri dönebilir. Bir şeyi bir kenara ittiğinizde özlediğinizi hissettiğiniz ve geri geldiği için mutlu olduğunuz neredeyse bir şekilde olabilir. Farkındalık ve öğrendiklerinizi mevcut durumunuza uygulayarak durumu düzeltebilirsiniz.

Akrep

Ne kadar fazla, çok fazla? Şu an için bu sizin ana temanız sevgili Akrep. Yorucu bir şeyden kurtulmak istemek, dikkatinizi yalnızca ilginizi çeken şeylere odaklamanızı gerektirecektir. Bu döngü, hayatınızda nelerin döndüğünü değiştirmenize yardımcı olacak olan gücünüzü ve zihinsel dayanıklılığınızı açığa çıkaracaktır. 

Yay

Hıçkırıkların ötesinde aydınlanan bir geleceğe bakabilmek Merkür'den alacağınız derstir. Geçici bir duraklama ilk başta gözünüze korkutucu gelebilir, ancak bina hazır olana kadar bunu geçici bir yürüyüş yolu olarak algılamayı deneyin. Kendinizi evrenin size getireceklerine göre ayarlayın, çünkü içten içe bunun en iyisi olduğunu biliyorsunuz.

Oğlak

Hayatınızın bir kısmı sanki eksik bir puzzle parçası gibi hissedilirken, diğer kısmı hareketli ve canlı. Bu mevsimde odaklanmak istediğiniz şey sizin seçiminiz: nereye odaklanmak istersiniz? Merkür, sizi bazı büyük duyguları işlerken iyileşmek ve dinlenmek için bir adım atmaya zorlarken, aynı zamanda kucağınızda tuttuğunuz şeylere bakmak ve onun için minnettar hissetmek isteyeceksiniz.

Kova

Bu dönemde denge ve duraklama ihtiyacı sizi işaret ediyor sevgili Kova. Hayatınıza geri dönüp baktığınızda, tutmayı veya kendinizden daha fazlasını verebileceğiniz şeyleri net bir şekilde görebilir ve şimdi size hayatınıza bir durak düğmesi sunulduğunu göreceksiniz. Dolayısıyla ona basın, yansıtın, değerlendirin ve hikayenizi mutlu yaşayabileceğiniz yollarda yeniden yazın. Yeni yolculuklar bekliyor; şimdilik rahatlayın.

Balık

Her şeyin iyi olması için, her şeyin yolunda olduğunu taklit etmene gerek yok. Böyle üretkenlik karşıtı davranışları fark etmek, hayatındaki şeyleri değiştirmene yardımcı olacaktır. Merkür, içsel kaosun ötesini görebilmen ve aradığın çığır açıcı deneyimi alabilmen için içgüdülerine biraz daha güvenmeyi öğrenmeni istiyor. Bir kalp kırıklığından kaçmak, kalbinin açılmasından daha kötüdür.
 
 

Editör: Nurseli Fırat