Liselerde sınıf tekrarı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan liselere ilişkin yeni kararlar geldi. Öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen liselerde sınıf tekrarının detayları belli oldu. Liseli öğrenciler 2023-2024 Lisede sınıf geçme şartları nedir? Lisede sınıfta kalma var mı? merak ediyor..

Lisede Sınıfta Kalma Var Mı? Lise Sınıf Tekrarı 

2023 - 2024 Eğitim yılı 11 Eylül'de başlayacak. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala lisede sınıfta kalma var mı, lisede sınıf tekrarı olacak mı? Nasıl olur soruları arama motorlarında merak edilenler arasında yerini aldı. Yeni eğitim dönemine dair bilgi almak isteyen liseye yeni geçen ve lise öğrencileri, sınıf geçme şartlarını merak ediyor.

Yeni dönem ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Açık lise geçişlerine de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik çerçevesinde, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.

sınıfta-kalma-lise

Liseler İçin Yeni Düzenlemeler

Yeni dönem ile birlikte gelen yeni düzenlemelerden sınıf tekrarı, hazırlık sınıfı hariç orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılacak. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılacak. Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak. Özürsüz 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu velilere bildirilecek.

Devamsızlıkta art arda özürsüz 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak. Okullar bünyesinde önleme ve müdahale yönlendirme komisyonu kurulacak. Öğrencilerin devamsızlık ve başarısızlıkları takip edilecek böylelikle. Yeni Yönetmelikte yabancı dil dersinde yazılı sınavla birlikte öğrencinin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerisini ölçen uygulama Türk dili ve edebiyatı dersi için de geçerli olacak.