Üniversite kayıt sürecinin sona ermesinin ardından öğrenciler, KYK bursuna ilişkin araştırmalarda bulunuyor. KYK burs ve kredi başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB e-Devlet ekranı üzerinden online olarak yapılacak. Peki, KYK bursu ne kadar, kaç TL? 2024 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte KYK burs başvurusu hakkında detaylar..

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 84

2024-2025 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR, KAÇ TL?

KYK burs ücretleri merak ediliyor. YKS sonucuna göre tercihlerini gerçekleştiren ve istediği üniversitenin bir bölümüne yerleşen adaylar, KYK burs ve kredi ücretlerini araştırıyor. Peki KYK bursu ne kadar, kaç TL? 2024-2025 KYK burs ve kredi ücretleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yılın KYK burs ücretleri 1250 liradan 2000 TL'ye yüksek lisans için 2500 liradan 4000 liraya doktora öğrencileri için 3750 liradan 6000 liraya çıkmıştı. Yeni dönemin KYK burs ve kredi ücretlerinin kasım ayında açıklanması bekleniyor.

Findik Destek Parasi Sorgulama Ekrani Alan Bazlı Fındık Destek Ödemeleri 2024 Ne Zaman Yatacak (2)

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt ve burs başvuru tarihleri, üniversiteye yeni geçen öğrenciler tarafından araştırılıyor. KYK burs başvuru tarihlerine ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz bir tarih açıklaması gelmedi. KYK yurt ve burs başvuruları ayrı ayrı tarihlerde alınıyor. Üniversitelerin akademik takvimine göre başvuru tarihleri değişebiliyor. Geçtiğimiz senelerde burs ve öğrenim kredisi başvuruları ise Kasım ayı içerisinde tamamlanmıştı.

kyk-kredi-burs-ücretleri

BURS/KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığı e-Devlet başvuru ekranı üzerinden online yapılacak. Yüz yüze başvurular ise kabul edilmeyecek. Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. 

KYK-yurt-başvuru-sonuçları

KİMLER KYK BURS/KREDİ ALABİLİR?

KYK bursundan kimler yararlanabilir merak ediliyor. KYK burs başvurusu sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Editör: Nurseli Fırat