Bengü'nün o menajeri, konser için gittiği Bolu Belediyesi'nin Başkanı'ndan ceza yedi... Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı için Bolu'da belediye konseri veren Bengü'nün menajerine ceza keseceklerini açıkladı. İşte belediye başkanı Özcan'ın açıklaması ve menajerin ceza almasına sebep hareketi... 

TANJU ÖZCAN'DAN İZMARİT ATMA CEZASI 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün akşam belediyenin 30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde sahneye çıkan şarkıcı Bengü'nün menajerinin yere sigara izmariti attığının tespit edildiğini söyleyerek kendisine ceza kesildiğin açıkladı. Belediye Başkanı Özcan, cezayı şöyle duyurdu: 

"Dün akşamki konserde Bengü hanımın menajerlerinden birisi, bizim koyduğumuz yasakları duymamış sanırım ki sigara izmaritini yere attı. Kendisine gerekli işlem yapılarak idari para cezası kesilmiştir."

İşte o tweet: 

Tanju Tt
Bolu Belediye Başkanı Özcan, şarkıcı Bengü'nün menajerine ceza kesitklerini bu tweetle duyurdu...

BOLU'DA YERE ÇÖP/İZMARİT ATANA 14 BİN 407 TL'YE KADAR PARA CEZASI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 31 Temmuz'da yaptığı açıklamada yere çekirdek kabuğu, sigara izmariti veya çöp atanlara 14 bin 407 liraya kadar idari para cezası uygulanacağını duyurmuş, “Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok" demişti. Gün içinde şehirden toplanan izmaritleri kameralara göstererek, bu konuda alınacak önlemleri sıralayan Özcan, “Şu gördüğünüz izmaritler yarım gün içinde toplanan izmaritler. Özellikle, lokantaların, kahvehanelerin, berberlerin önünde yoğun olarak görülüyor. Biz Bolu’yu Türkiye’nin en temiz şehri diyoruz. Yazık değil mi bunları atıyorsunuz. Bu yüzden bu haftadan itibaren kahvehanelerin, berber ve kuaförlerin, lokantaların önüne özel sigara izmaritlikleri vereceğiz. İşyeri sahibine zimmetleyeceğiz. Diyeceğiz ki üç metrekarelik bir alanda sigara izmariti görürsek cezai işlemi sana uygulayacağız. İzmaritliklerin bedelini biz karşılayacağız koruyup kollamasını işletmeler yapacak.” diye konuşmuştu.

TALİMATI VERMİŞTİ: KİMSE!..

Zabıta ekiplerine verdiği talimatı da kamuoyu ile paylaşan Özcan, “Zabıtamıza da bir talimat veriyorum, yarından (31 Temmuz 2024) itibaren merkezi noktalarda, parklarda yere izmarit atan her kim olursa olsun gerekli idari cezayı uygulayacaklar. Bugün belki Bolulular bana kızacaklar ama gelecekte hepsi teşekkür edecekler. Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok. Bunun da bir bedeli varsa bu bedeli ödemeye hazırım” ifadelerini kullanmıştı. 

EKRANHABER.COM

Editör: Emre Kulcanay