Yurt genelinde kurban kesim işlemleri tüm hızıyla devam ederken, bu sene de gelenek bozulmadı ve bazı garip görüntüler de ortaya çıktı. Kimileri kurbanlıklarını kontrol altına alamayarak metrelerce koşturmak zorunda kalırken, kimileri ise talihsiz bir kaza sonucu kendini kesti. Bu ilginç ve bir o kadar da üzücü manzaralar kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAHİBİNDEN KAÇIP ÇATIYA ÇIKTI

Kurbanlık Cati

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

DAMDAN ATLAYAN KEÇİ ELEKTRİK TELLERİNE TAKILI KALDI

A W229297 01

Adana'da damda bulunan keçi kaçmak için aşağı atladığı sırada hemen dam kenarında bulunan elektrik tellerine takılı kaldı. Kafası tele takılı kalan kurbanlığı vatandaşlar kurtarmaya çalıştı. Vatandaşlar uzun süre uğraştıktan sonra keçiyi takıldığı yerden kurtardı. Keçi daha sonra da kurban edildi.

BEYOĞLU'NDA KIZGIN BOĞA MEZARLIĞA DALDI

Kizginn Boga

Beyoğlu'nda sahibinin elinden kaçan kızgın boğa ortalığı birbirine kattı. Mezarlığa dalan boğa iki kişiyi yaraladı, kabir ziyaretine gelenler anonsla boşaltıldı. Yaşananlar kameralara yansıdı.

KAÇAN KURBANLIKLAR ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Osmangazi Belediyesi Kurban Pazarı'nda kesim sırasında boğa sahiplerinin elinden kaçtı. Ana yolda bir süre koşan boğa ortalığı birbirine kattı. Sahiplerinin elinden kaçan başka bir boğa ise çıkmaz sokağa girmesiyle birlikte kısa sürede yakalandı. 

 

ACEMİ KASAPLAR HASTANENİN YOLUNU TUTTU

Acemi Kasap (3)

Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da acemi kasaplar, kendilerini yaralayarak soluğu hastanede aldı. Hayvan yatırma ve kesme tekniklerini yanlış uygulayan acemi kasaplar kullandıkları aletlerle çeşitli yerlerinden yara aldı. 

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu