BUGÜN KUAFÖRLER AÇIK MI?

Berberler ve kuaförlerin hangi gün kapalı olduğu sorgulanıyor. Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. Peki kuaförler hangi gün kapalı? Pazar günleri berberler açık mı? Kişisel bakımını tamamlamak isteyen kişiler, izin günlerinde ya da hafta sonlarında kuaför ve berberlerin açık olup olmadığını sorguluyor. İşte Ticaret Bakanlığı kararına göre kuaför ve berberlerin kapalı olduğu günler..

Kuaför 2

KUAFÖRLER HANGİ GÜN KAPALI, PAZAR GÜNÜ BERBERLER AÇIK MI?

Ticaret Bakanlığının sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek kuaför, berber ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. İlgili karar yürürlüğe girdi ve ardından Ticaret Bakanlığı berber ve kuaförlerin kapalı olacağı günleri duyurdu.

Köksal, açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi: “Pazar günü mü salı mı kapalı olacağımız konusu netlik kazandı. Ticaret Bakanlığı’mızın vermiş olduğu kararla pazar günleri kapalı olacağız. AVM’lerdeki işletmeler, düğün salonları kuaförleri, pasajlar, hanlar, perukçular pazar günü kapalı olacak. Biz hiçbir zaman pazar ya da salı kapalı olsun derdinde olmadık. Eski düzen dahilinde isteyen işletmenin istediği gün kapalı olmasını savunduk. Yönetmeliği durdurmak adına yasal süreci başlattık. Biz pazarcı ya da satıcı değiliz. Ankara'daki tüm kuaför ve güzellik salonlarını temsil eden Oda'yız."

Kuaför 3

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karara göre berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında 1 gün kapalı olma uygulaması başladı. Ancak berber ve işletmelerin hangi günler kapalı olacağına ilişkin yurt genelinde tek bir gün belirlenmedi, bu karar il valiliklerine bırakıldı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere yurt genelinde 81 ilde berber ve kuaförlerin hangi günler kapalı olacağı önümüzdeki günlerde valilikler tarafından açıklanacak.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sektör paydaşları tarafından Bakanlığa iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alındığı anımsatıldı.
 

Editör: Nurseli Fırat