BDDK’nın (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) borç yükünü hafifletmek ve ödeme sürecini kolaylaştırmak amacıyla kredi kartı borcu yapılandırma sürecini uygulayacak. Özellikle bireysel kredi kartları için limitleri 50 bin TL ve üzeri olan kartların asgari ödeme tutarına yönelik taksitli yapılandırma işlemi sunuyor.

Kredi-1

KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

BDDK tarafından açıklanan tarihe göre, kredi kartı borcu yapılandırması 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak farklılık gösterecek.

66F63Cbbd8586Ac5A804B542

KREDİ KARTI YAPILANDIRMA NASIL OLUR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürürlüğe girmesi beklenen kredi kartı borcu yapılandırma işlemi, vatandaşların bireysel borçlarını 60 aya kadar yapılandırması için imkan sağlayacak. Her aya düşen taksit miktarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. Yapılandırmada kullanılacak azami faiz oranı yüzde 3,11 olarak belirlendi. Kredi kartı borcu yapılandırmasından, ödeme zorluğu çeken ve belirlenen limitin üzerinde borç biriktiren kart sahipleri yararlanabilecek.

Editör: Rahime Özbey