KPSS 2024/1 merkezi atama ile lise, önlisans ve lisans mezunlarından farklı kadrolara alımlar yapılacak. Merkezi Yerleştirme ile tercih işlemleri için KPSS 2024/1 tercih  kılavuzu bekleniyor. Peki merkezi atama tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? KPSS 2024/1 tercihleri nasıl ve nereden yapılacak? Merkezi atamada alım yapılacak kadrolar hangileri? İşte detaylar..

KPSS 2024/1 TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

KPSS 2024/1 tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor. Lise, önlisans ve lisans mezunlarının atamaları, merkezi atama ile gerçekleştirilecek. KPSS puanının baz alınacağı atamada, mülakat yapılmayacak. Peki tercih kılavuzu yayınlandı mı? KPSS 2024/1 tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. ÖSYM tarafından kılavuzun paylaşılmasıyla branş, kadro ve kontenjan gibi ayrıntılar da netlik kazanacak.

KPSS-2023-2-TERCİH-1

KPSS-2024/1 TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS-2024/1 kapsamında "Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme" kapsamında başvuruların 11-18 Temmuz tarihlerinde alınması bekleniyor. Merkezi Yerleştirme ile tercih işlemleri için KPSS 2024/1 ilk Tercih kılavuzu: 11 – 18 Temmuz 2024 yayınlanacak. Bu durumda da tercih işlemleri en geç 18 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

Memur Alımları Hangi Kadrolarda Yapılacak?

Yayınlanacak kılavuz ile birlikte mezuniyet durumuna göre alımı yapılması beklenen meslek grupları şunlar;

Lise Mezunu Kontenjanları:

Memur, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Aşçı, Kaloriferci, Şoför, Teknisyen.

Ön Lisans Mezunu Kontenjanları:

Puantör, ağlık Memuru Sağlık Teknikeri, Hizmetli, İş Makinası Sürücüsü, İtfaiyeci, Kondoktör, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Anbar memuru, ARFF Memuru, Aşçı, Bilgisayar İşletmeni Dağıtıcı, Köprü Operatörü, Sekreter, Şoför, Tekniker, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veteriner Sağlık Teknikeri, Laborant, Memur, Memur ( Hat Onarım Bakım Memuru ), Muhasebeci Programcı, Santral Memuru.

Işkur Büro Memur Alımı Kpss Şartsız 4

Lisans Mezunu Kontenjanları:

İstatistikçi, Kimyager, Kütüphaneci, Memur, Mimar, Muhasebeci, Mühendis, Müze Araştırmacısı, Öğretmen, Programcı, Psikolog, Puantör, Sağlık Fizikçisi, Sanat tarihçisi Santral Memuru, Eğitmen, Enformasyon Memuru, Hareket Memuru, Hazine Avukatı, Hemşire,  Sekreter, Sosyal Çalışmacı, Stajyer Havacılık Bilgi Yönetimi Uzmanı, Sürveyan, Şehir Plancısı, Tahsildar,  Tren Teşkil Memuru, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veteriner Hekim, Veznedar, Anbar Memuru, Antrenör, Arpon Memuru, Arff Memuru, Aşçı, Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Çocuk Gelişimcisi, Çözümleyici Denizcilik Sörvey Mühendisi, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetisyen.

KPSS-2023-2-TERCİH-4

KPSS 2024/1 MERKEZİ ATAMA TERCİHİ NASIL YAPILIR?

KPSS-2024/1 tercih kılavuzu ve merkezi atama tercih işlemlerinin ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılması bekleniyor.

KPSS 2024/1 TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nurseli Fırat