Diyarbakır’da kaybolan kayıp Narin'den hala haber alınamadı. Son durum gelişmeleri takip ediliyor. Bugüne kadar mahallenin giriş ve çıkışları dahil toplam 9 bin 300 araç kontrol edildi. Öte yandan Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Peki Narin Güran bulundu mu, kaç gündür kayıp? İşte detaylar..

Narin

KAYIP NARİN BULUNDU MU, KAÇ GÜNDÜR KAYIP?

8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 4 gün önce kaybolmuştu. Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta saat 15.00 sıralarında, Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede ekiplerce arama çalışması başlatılmıştı.

Bugüne kadar mahallenin giriş ve çıkışları dahil toplam 9 bin 300 araç kontrol edildi. Bununla birlikte Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp evine doğru gittiği yer aldı.

Narin-1

NARİN GÜRAN KAYBINDA SON DURUM NE?

8 yaşındaki Narin'i arama çalışmaları sürerken, evine yaklaşık 20 metre mesafede, yakınlarının kayalıklar üzerinde kan lekeleri tespit edildi.

Narin’in güvenlik kamerasında yöneldiği görülen patika yolun yaklaşık 50 metre ilerisindeki tepede, evlerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan kayalıklarda yakınları kan lekeleri gördü. Jandarmaya haber verilmesiyle kan lekelerinin olduğu alan çembere alındı. Baba Arif Güran da bölgeye gelerek jandarmayla görüştü.

Narin Bulundu Mu

Asılsız ihbarlardan dolayı telefonunu kapattığını söyleyen baba Güran, 'Kızım sanki yer yarıldı içine girdi. Ne terliğini ne tokasını ne elbisesini, hiçbir şeyini bulamıyoruz. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyoruz.' ifadelerini kullandı. Olay yeri inceleme ekipleri, kan lekelerinin olduğu kaya parçalarını alarak, incelemek üzere laboratuvara götürdü.

Narin'i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında yaklaşık 20 kilometre boyunca arama çalışması yürüttü. AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresi, kayalıklar, pamuk ve mısır tarlaları ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlarda arama yaptı. Baba Arif ve anne Yüksel Güran çifti, kızlarından gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Editör: Nurseli Fırat