Hürriyet yazarı Nedim Şener, köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğini iddia eden Erol Mütercimler ve Turhan Bozkurt’u sert sözlerle eleştirdi. Şener, Mütercimler hakkında, "Geçmiş yıllarda da sık sık televizyonlarda ekonomi ve döviz kuru üzerine provokatif tahminlerde bulunurdu. Şimdi de halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıları kullanarak, Mehmet Şimşek’in istifa ettiği yönündeki asılsız iddialarla kaos yaratma peşinde" ifadelerini kullandı. Şener, bu tür iddiaların ekonomik belirsizlik ve zorluklar yaşanan bir dönemde tehlikeli olduğunu vurgulayarak, bu tür açıklamaların toplumu gereksiz yere endişelendirdiğini ve ekonomiye zarar verdiğini belirtti.

"ERGENEKON’U  İLK ORTAYA ATAN MÜTERCİMLER"

Şener, bununla da kalmadı ve Erol Mütercimler'in Ergenekon'u ortaya atan ilk kişi olduğunu söylerek şu ifadeleri kullandı: "Sadece uzmanı olmadığı ekonomi ve döviz konularında değil, siyasi konularda da gerçek dışı iddiaları ile gündeme gelmişti. Bu konuda birkaç yazı da yazdım. 1995 yılında TSK’dan emekli olan, ardından Avustralya’ya gidip dönüşte FETÖ’nün STV kanalında bir programda çalışmaya başlayan emekli Binbaşı Erol Mütercimler önce Aydınlık dergisine verdiği mülakatta, sonra 7 Ocak 1997’de Can Dündar’ın “40 dakika” programında “Ergenekon” örgütünden söz etmişti. Mütercimler, bu örgütün varlığını, 1991’de öldürülen emekli Orgeneral Memduh Ünlütürk’ten ve 1992’da öldürülen Oramiral Kemal Kayacan’dan dinlediğini iddia etmişti."

"SÖYLEDİĞİ YALANLAR YAZDIĞI KİTAPLAR GİBİ CİLTLERİ DOLDURUR"

Yazısının devamında Şener: "Erol Mütercimler, 1998 yılında da Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i arayıp FETÖ elebaşı Gülen’le kahve içerken fotoğraf çekilmesi karşılığında 5 milyon dolar teklifinde bulunmuştu. Mütercimler’in hiç unutmadığım yalanlarından birisi de FETÖ’nün 15 Temmuz darbe gecesine ilişkin olanıdır. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Âlâ için 15 Temmuz gecesi “Gürcistan’a kaçıyordu” yalanını ortaya atmıştı. Söylediği yalanlar yazdığı kitaplar gibi ciltleri doldurur ama huylu huyundan vazgeçmez" dedi. 

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu