YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, BU HAFTA VAR MI?

Yeni Kabine Toplantısı'nın tarihi merak edilen konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, yeni Kabine Toplantısı gerçekleşecek. Son kabine toplantısında, gündeme dair kritik konular, kamuda tasarruf düzenlemesi, enflasyonla mücadele gibi maddelerin yanı sıra Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması da değerlendirilen konular arasındaydı.

kabine 2023 iletisimgov 3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek yeni Kabine Toplantısı, genellikle iki haftada bir yapılıyor. Yeni Kabine Toplantısı'nın tarihi henüz belli değil ancak, önümüzdeki hafta 1 Temmuz Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

kabine-iletisimgovtr-2023-secimleri-sonrasi-gorsel-2

YENİ KABİNE TOPLANTISI KONULARI NELER?

Yeni kabine toplantısında konuşulacak konular merakla bekleniyor. 9. yargı paketi hakkında değerlendirmeler için gözler kritik toplantıya yöneldi. Enflasyonla mücadele başta olmak üzere ekonomideki son durum, iç ve dış siyasi gelişmeler Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek. Terörle mücadele operasyonları da gündemde olacak. Yurt içi ve sınır ötesinde düzenlenen operasyonlar değerlendirilecek. Eğitimcilere yönelik şiddetin engellenmesi için yasal zeminin güçlendirilmesi çalışmaları da gündemde olacak. Ayrıca 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıların sona ermesi, ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar ele alınacak.
 

Editör: Nurseli Fırat