BKM (Bankalararası Kart Merkezi) tarafından yerli olarak geliştirilen TROY kartın kullanım hacmi, İsrail saldırıları sonrası yüzde 57 yükselişle 47,9 milyar liraya ulaştı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), yerli ödeme sistemi TROY'un aylık işlem verilerini kamuoyu ile paylaştı. 2016'da Türkiye'de geliştirilen bu sistemin, 2023 yılında gösterdiği performans rakamları dikkat çekiyor.

Ekim ayına ait verilere göre, TROY markalı kredi, banka ve ön ödemeli kartlarla yapılan alışveriş miktarı bir önceki aya kıyasla %57'lik bir artış göstererek 30,5 milyar TL'den 47,9 milyar TL'ye yükseldi. Bu dönemde TROY kart kullanıcı sayısının da 19 milyon kişiye ulaştığı bildirildi.

Alışveriş miktarlarındaki bu sıçramanın, "İsrail ürünlerine yönelik boykotlar ve yerli ürün tercihinin artması" gibi faktörlerden etkilendiği belirtiliyor.

7 Ekim itibarıyla İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalar neticesinde, İsrail'in savaş suçları işlemesi ve sivillere yönelik saldırılarının yoğunlaşması, global çapta ve Türkiye'de İsrail mallarına karşı boykot çağrılarını gündeme getirmişti. Bu durumun, yerli ödeme sistemlerine olan ilgiyi arttırdığına dikkat çekiliyor.
 

Kaynak: AA